UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-12-15 19:21

Kézilabda: Hornyák, Ilics, Vajda – bemutatjuk a felnőtt-világbajnokságra készülő válogatott utánpótláskorú játékosait

Három utánpótláskorú játékost – Hornyák Bencét, Ilics Zorant és Vajda Hubát – is meghívott a bő keretbe a januári, egyiptomi vb-re készülő férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Gulyás István.

A 35 fős keretben három utánpótláskorú, vagyis 2000. január 1. után született sportoló kapott helyet. A társaság december végén kezdi meg a közvetlen felkészülést az egyiptomi tornára, amelyen a csoportkörben Németországgal, Uruguayjal és a Zöld-foki szigetekkel mérkőzik. Lássuk, kik azok a fiatalok, akikre számít a Gulyás István, Chema Rodriguez, Nagy László alkotta szakmai stáb.

Hornyák Bence Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Hornyák Bence Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Hornyák Bence Az utánpótláskorúak közül az egyetlen abszolút újonc a Grundfos Tatabánya 20 éves, veszprémi nevelésű jobbszélsője. A koronavírus által alaposan megtépázott élvonalbeli együttesben elég gyakran szóhoz jutott, sőt a nemzetközi porondon is lehetőséget kapott, ahol góllal hálálta meg Vladan Matics vezetőedző bizalmát. A korosztályos válogatottakban nyújtott remek teljesítmény után, ezúttal a legjobbak között is számíthat rá Gulyás István szövetségi kapitány.
Ilics Zoran Forrás: MKSZ
Ilics Zoran Forrás: MKSZ
Ilics Zoran A 18 esztendős veszprémi jobbátlövő október eleje óta kölcsönben a lengyel Wisla Plockot erősíti, és a korábbi Telekom Veszprém-edző, Xavi Sabate kezei alatt fejlődhet. A lengyel bajnokság mellett az újonnan indult EHF Európa Ligában is jól teljesít, eredményesen játszott az osztrák Aon Fivers, az orosz Csehovszki Medvegyi és a francia Toulouse ellen is. A novemberi felkészülési meccseken a spanyolok és a horvátok ellen már bemutatkozhatott a felnőttválogatottban.
Vajda Huba Fotó: Kovács Anikó/MKSZ
Vajda Huba Fotó: Kovács Anikó/MKSZ
Vajda Huba A 20 éves beálló a férfi NB I 2020/21-es idény eddigi meglepetéscsapatában, a Veszprémi KKFT-ben szerepel, szintén kölcsönben, egyébként pedig a Balatonfüred játékosa. Az ősszel Tombor Csaba együttesével számos bravúrt végrehajtottak: többek között legyőzték a Gyöngyöst és az FTC-t, majd kis híján a MOL-Pick Szegedet is megviccelték. Ilicshez hasonlóan ő is a keret tagja volt a novemberi dupla edzőmeccsen, sőt a spanyolok az első gólját is megszerezte a nagyválogatottban. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.