UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-12-22 17:33

Kézilabda: a BL-győztes ellen térhet vissza a Boglári Akadémia-SZISE az NB I-ben

A koronavírus-járvánnyal is megküzdött, így, ha minden a terv szerint halad, több mint három hónap után december 30-án léphet pályára a női NB I-ben a Boglári Akadémia-SZISE fiatalokra épülő együttese.

Nem sok meccset játszott le a mostani évadban, de azokon megállt a helyét az újonc és szinte kivétel nélkül utánpótláskorúakra támaszkodó Boglári Akadémia-SZISE női élvonalbeli kézilabdacsapata. A Balaton-parti együttes a Békéscsabát és az Alba Fehérvárt is legyőzte már, emellett négy vereséget szenvedett. Utána viszont hosszú kényszerpihenő következett, csaknem három hónapja, szeptember 24-én lépett pályára utoljára bajnokin ifj. Kiss Szilárd együttese. A szakvezető erről korábban így nyilatkozott honlapunknak:

Forrás: siofokkc.hu
Forrás: siofokkc.hu
„Nem ebbe a bajnokságba neveztünk – kezdte némi iróniával, majd így folytatta. – De sok tanulság van már eddig is, az első részt tisztességesen le tudtuk játszani, onnantól kezdve kezdődtek a galibák, mindig kiesik előlünk a következő ellenfél. Megvagyunk, de azért nehezen viselik ezt a helyzetet a gyerekek.” Jelenleg úgy fest, a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC lehet a következő ellenfél december 30-án. A női Európa-bajnokság alatt is természetesen tréningeztek a bogláriak, méghozzá a nemzetközi porondon érdekelt Siófok együttesével, erről Kiss Szilárd is nyilatkozott a klub honlapjának. „Három hónapja nem játszottunk, így nagyon örültem annak, hogy végre új impulzusok közepette tudtuk a kétkapus játékot gyakorolni, még akkor is, ha edzés jellege volt ennek a mai történetnek. Mindkét csapat sokat futott, úgy gondolom, hogy fiatal játékosaim megállták a helyüket, és a közös foglalkozás mindkét csapat számára előnyös volt.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.