UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2020-12-29 12:15

Vízilabda: már az első félévben sok mindent megtapasztalt a KSI az ob I-ben

A rutinszerzés és a tanulás a célja az ob I-ben a KSI fiatalokból álló férfi vízilabdacsapatának, amely az alapszakasz őszi szezonjában kiélezett, drámai és győztes meccset is játszott.

A nyáron a Nagykanizsa elleni osztályozón vívta ki az ob I-es tagságot a KSI férfi vízilabdacsapata, amely igazából csak a nevében „férfi”, a gárdát javarészt tizenéves utánpótláskorú játékosok alkotják. Az élvonal őszi szezonjának 15 mérkőzésén összesen 23 játékosnak szavazott bizalmat Horváth János vezetőedző, és közülük csak kettő olyan akad, aki 2001-nél korábban született, tehát már nem lehet érdekelt a juniorválogatottban, és további tizennyolcan még játszanak a korosztályos pontvadászatok valamelyikében.

A KSI fiataljai remekül helytállnak az ob I-ben Forrás: KSI SE Vízilabda
A KSI fiataljai remekül helytállnak az ob I-ben Forrás: KSI SE Vízilabda
A csapatnak nem is lehetett más célja a bajnokság előtt, mint a tisztes helytállás, és annyi pont megszerzése, amennyi a bennmaradáshoz szükséges. „A KSI játékosai nyertek nagyjából harminc mérkőzést a világ legerősebb bajnokságában, amelyben hétről hétre megtapasztalhatják azt, hogy milyen a példaképek ellen játszani. Feltérképezhetik, hogy miben mennyi lemaradásuk van még, rutint szerezhetnek, és egészen más ritmusban, hangulatban szerepelhetnek” – mondta Horváth János a bajnoki rajt előtt. A kezdés igen biztatóan sikerült. A csapat csupán egygólos vereséget (14–13) szenvedett Egerben, majd a második meccsén is végig pariban volt a Vasassal (15–9). Bár a fiatal együttes sokáig nem járt közel a győzelemhez, rendszerint akadt kimagasló egyéni teljesítmény. Ilyen volt például, amikor a 17 éves Csapó Ádám öt gólt lőtt a bajnoki és BL-címvédő FTC-Telekom otthonában, ahol három negyeden keresztül volt méltó ellenfele a KSI a vendéglátóknak (17–9). A kilencedik találkozón a fiatalok a küzdeni tudásukról is tanúbizonyságot tettek. A Kaposvár elleni idegenbeli meccsen 5–0-ra nyerték a záró negyedet, így végül csak eggyel kaptak ki (16–15), a 17 éves Pető Attila hat gólt szerzett. A KSI a legközelebb a győzelemhez hazai medencében a Debrecen ellen került. Egy perccel a meccs vége előtt úgy vezetett a csikócsapat, hogy négygólos hátrányból fordított, aztán egy utolsó másodperces góllal mégis kikapott (11–12). „Sajnos az még hiányzik, hogy a kiélezett helyzetben meg tudjuk tartani a vezetést. Nagy baj lenne, ha most nem lennénk csalódottak, de ezen a meccs utáni csapatépítőn túl fogunk lépni” – fogalmazott akkor Horváth János, és a srácok valóban nem is keseregtek sokáig, tovább hittek az első pontok megszerzésében. És ami késett, nem múlott. A következő mérkőzésen Szentesen két góllal kapott ki a csapat, majd az addig szintén nyeretlen Tatabánya ellen, a 16 éves Szalai Péter öt góljának is nagyban köszönhetően 14–12-re győzött. „Nagyon megdolgoztunk a pontokért. Több mérkőzésünk volt, amelyen egy-két góllal kaptunk csak ki. Számunkra ez egy vérbeli rangadó volt. Az ilyen mérkőzések miatt indultunk el az ob I-ben. Ebből is nagyon sokat fogunk tanulni, büszke vagyok a csapatomra” – mondta a meccset követően Horváth János. Az első félév két utolsó, decemberi mérkőzésén a KSI előbb a Honvéddal, utóbb a Szolnokkal szemben maradt alul, de összességében remekül helytáll az felnőttbajnokságban, és ugyanúgy három ponttal, mint a sereghajtó Tatabánya, a tabella 15. helyén telel. A fiatalok bár a legtöbb gólt kapták eddig az alapszakaszban (226), dicséretes, hogy a lőtt gólok számában (156) a nyolcadik legjobbak a mezőnyben. Pető 34, Szalai 23, Csapó 22, míg Gábor Lőrinc 21 gólnál jár. Az ob I január 16-án folytatódik, a KSI az Egert fogadja. A csapatból jó néhányan az ifjúsági és a serdülőbajnokságban is játszanak. Előbbiben egy vereséggel a harmadik, utóbbiban hibátlanul az első helyen áll a KSI. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon