UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-01-01 18:14

Jégkorong: szombaton kezdődik a „lényeg” az U20-as A csoportos vb-n

A csoportkör véget ért, és kanadai-cseh, valamint finn-svéd rangadóval folytatódhat az U20-as elitvilágbajnokság Edmontonban.

Egy hét telt a hagyományosan az év végén zajló junior A csoportos jégkorong-világbajnokságból a kanadai Edmontonban. A tízfős mezőny két csoportjából a legjobb négy-négy válogatott jutott a negyeddöntőbe, kiesővel azonban az idén nem kell számolni, miután az alsóbb szintű tornák törlése miatt feljutó sem lesz.

A kanadaiak a finneket is legyőzték Edmontonban Fotó: Andrea Cardin/IIHF
A kanadaiak a finneket is legyőzték Edmontonban Fotó: Andrea Cardin/IIHF
A csoportkör után egyedül a kanadaiak százszázalékosak, miután az utolsó csoportmérkőzésükön az egyik legnagyobb rivális Finnországot is magabiztosan legyőzték 4–1-re. A győztes válogatott szövetségi kapitánya, Dylan Cozens így értékelt a nemzetközi szövetség honlapjának a találkozó után. „Az első helyért zajlott az összecsapás, ezért nagy motivációval léptünk jégre. Elégedett vagyok a mérkőzés elejével, az volt az eddigi legjobb periódusunk a tornán, lehet rá építeni. Erős ellenfél a finn csapat, de a hatékony letámadásunknak köszönhetően szenvedett a korongkihozatallal. Boldog vagyok, mert sikerült megmutatnunk a karakterünket.” Szombaton a negyeddöntőben a korábban az oroszokat legyőző csehekkel találkoznak a hazaiak, de lesz egy igazi észak-európai rangadó a svéd-finn összecsapással, miközben az oroszok a németekkel, az amerikaiak pedig a szlovákokkal játszanak. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.