UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2021-01-13 15:06

Birkózás: a junior Európa-bajnok Szőke Alex a felnőtt klasszisokkal is felveszi a versenyt – VIDEÓ

Az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja a felnőtt birkózók belgrádi világkupáján kötöttfogásban egészen a döntőig menetelő, 20 éves Szőke Alexet (97 kg) és ESMTK-s nevelőedzőjét, Kliment Lászlót látogatta meg.

Szőke Alex (pirosban) az orosz világbajnok Jevlojev ellen Forrás: UWW
Szőke Alex (pirosban) az orosz világbajnok Jevlojev ellen Forrás: UWW
Több fiatal remekelt a felnőtt birkózók belgrádi világkupáján, de amit a kötöttfogású Szőke Alex a 97 kilogrammosok mezőnyében elért, azelőtt tényleg le a kalappal. Az ESMTK 20 éves, junior Európa-bajnok sportolója a dobogó második fokára állhatott fel a szerb fővárosban. Az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja őt és nevelőedzőjét, Kliment Lászlót kérdezte. „A döntőben stresszmentesen mentem fel a szőnyegre, minimális drukk volt bennem, de azt leszámítva teljesen nyugodt voltam. Habár kikaptam, úgy érzem, győztesként távoztam: három szép győzelmet arattam vasárnap, bejutottam a fináléba, és az első menetben kivédekeztem Jevlojev helyzetét lentről − ezt nem sokan mondhatják el magukról… Nem vagyok elkeseredve, mi több nagyon örülök és büszke vagyok” − értékel Alex, akit csak az utóbbi két év felnőtt-világbajnoka, az orosz Musza Jevlojev tudott megállítani Belgrádban.

A magazin január 10-i adásának további filmjei: TORNA – Balázs Krisztián bearanyozta az utánpótláséveit RÖPLABDA – A 17 éves Märcz Mira már a felnőtt Extraligában is bemutatkozott KOSÁRLABDA – Folyamatosan fejlődik a Zsíros Tibor-akadémia

További korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.