UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2021-01-13 18:51

Kardvívás: Keszei Kíra egyéniben is remekelne az utánpótlás Eb-n

A Budapesti Honvéd 17 éves kardvívó reménységével, Keszei Kírával beszélgettünk a szezonban eddig mutatott teljesítményéről; szóba került az is, hogy az idén egyéniben is jó eredményt érne el az utánpótlás Európa-bajnokság juniormezőnyében.

Felemásan alakul a csapatban háromszoros utánpótlás Európa-bajnoki aranyérmes kardvívó, a 17 éves Keszei Kíra szezonja: a juniorok között egyetlen válogatóversenyen sem állhatott dobogóra, de a december végén rendezett felnőtt országos bajnokságon megtört a jég, bronzérem került a nyakába. A Budapesti Honvéd versenyzője ezzel stabilizálta helyét a korosztályos magyar ranglistán, amelyen jelenleg a második.

Keszei Kíra (balról) egyéniben is remekelne az utánpótlás Európa-bajnokságon Forrás: hunfencing.hu
Keszei Kíra (balról) egyéniben is remekelne az utánpótlás Európa-bajnokságon Forrás: hunfencing.hu
„A koronavírus-járvány okozta tavaszi leállás és a nyári szünet után borzalmasan nehéz volt visszaszoknom a pástra, kiestem a ritmusból. Egyáltalán nem vagyok elégedett az ősszel történtekkel, mert úgy vágtam neki az évadnak, hogy az összes juniorviadalon az elődöntőig menetelek. Ehhez képest ez egyszer sem sikerült. Hozzáteszem: nagyon gyorsan zárkóznak fel hozzánk a fiatalabbak. Jó bizonyíték erre az is, hogy szinte minden alkalommal mások jutottak a legjobb nyolc közé, nem az eddig megszokott sportolók. A kadétvilágbajnok Szűcs Luca kiemelkedett, a dobogóért viszont rendre kemény csaták zajlottak. Legjobban Spiesz Anna lepett meg, aki tizenöt évesen rendre jól szerepelt a válogatókon, ráadásul ő is a bronzig jutott a felnőtt ob-n. Rengeteget fejlődött” − mondja Keszei Kíra. Az ifjú reménység a magyar bajnokságon nyert medáljával a felnőttek lajstromában is előkelő helyre repítette magát, jelenleg az ötödik pozícióban áll. Hozzátette: eredményében közrejátszott az is, hogy a negyeddöntőben a felnőtt-világranglista 12. helyezettje, a világbajnoki bronzérmes Márton Anna épp vele szemben sérült meg, és így feladta a küzdelmet. Kíra bízik abban, hogy az idén is kijut az utánpótlás-világversenyekre. Már amennyiben megrendezik azokat... „Egyelőre semmi sem biztos. A nemzetközi szövetség törekszik a világ- és Európa-bajnokság megtartására, de minden a járványhelyzet alakulásától függ. Úgy érzem, csapatban általában stabilabban teljesítek, mint egyéniben. De szeretnék végre utóbbiban is jó eredményt elérni, az ugyanis megnyugtatna, sokat segítene a lelkemen. Abban is reménykedem, hogy csapatban megvédhetjük az Eb-címünket.” További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.