UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-01-13 11:18

Kézilabda: az augusztusi világbajnokságra készül a fiú ifjúsági válogatott

A balatonboglári edzőtáborban készül az év feladataira, elsősorban az augusztusi, görögországi U19-es kézilabda-vb-re a fiú ifjúsági válogatott.

A járványhelyzet miatt a 2020-as U18-as Európa-bajnokságot elhalasztották, így a korosztály számára az a világverseny kimaradt. Viszont augusztusban a jelenlegi tervek szerint megtartják az ifi kézilabda-világbajnokságot Görögországban.

Kárpáti Krisztiánék az augusztusi vb-re készülnek Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Kárpáti Krisztiánék az augusztusi vb-re készülnek Fotó: Cseh Péter/MKSZ
A téli időszakot sem tölti munka nélkül a nemzeti együttes, vasárnap óta Balatonbogláron edzőtáborozik a csapat, és készül a nyári vb-re. „A játékosok nagy részén átment már a vírus, úgyhogy ezen szerencsére túl vagyunk – mondta honlapunknak Kárpáti Krisztián szövetségi edző. – Az összetartáson most itt lévő csapatból csak egy meghatározó játékos van, aki nem lehet velünk. Az Eb-re tavaly nem mehettünk el, de most már a világbajnokságra koncentrálunk.” Érdekesség, hogy ennek a 2002-2003-as születésű játékosokból álló válogatottnak az idei, görögországi torna lehet az első utánpótlás-világversenye. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.