UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-01-13 17:02

Kézilabda: Letaglózott minket, hogy nem játszhatunk a vb-n – Merkovszki Pál (20)

Az Egyesült Államok válogatottja kedden visszalépett az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon való indulástól, miután a játékosok többsége pozitív koronavírustesztet produkált. Az USA keretéhez tartozó, Gyöngyösön kézilabdázó Merkovszki Pál (20) érthető módon csalódottan nyilatkozott a visszalépés után.

„A rajthoz közeledve azt érzem, hogy napról napra jobban működik a gépezet” – nyilatkozta a napokban honlapunknak a Gyöngyös fiatal kapusa, Merkovszki Pál, aki az Egyesült Államok színeiben mutatkozhatott volna be az egyiptomi felnőtt kézilabda-világbajnokságon. Azonban kedden jött a hideg zuhany: az amerikaiak visszaléptek a tornán való indulástól, miután a kerethez tartozó játékosok többsége pozitív koronavírustesztet produkált.

Merkovszki Pál nem lesz ott az egyiptomi világbajnokságon Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport
Merkovszki Pál nem lesz ott az egyiptomi világbajnokságon Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport
A 20 esztendős játékos szerdán azt mondta, hogy a csapat kicsit összetört, mert mindenki úgy érezte, jó társaság állt össze, és a vb-szereplés remek lehetőség lett volna az észak-amerikaiaknak. „A célunk a tisztes helytállás volt, és meg akartuk mutatni, hogy ez egy komoly válogatott, amelyet nem szabad félvállról vennie az ellenfeleknek” – nyilatkozta Merkovszki az M1 csatornának, hozzátéve, hogy folyamatosan keresik a magyarázatot arra, honnan és hogyan kaphatták el a vírust. „Lehetséges, hogy abban a csapatban, amellyel edzőmérkőzést játszottunk Dániában, volt fertőzött, de ez is csak találgatás” – mondta a kapus, és elárulta, az első teszteléskor a 25 főből 18-nak lett pozitív az eredménye, majd a másnap elvégzett újabb tesztelésen az előző napon negatívak közül többen – köztük ő is – pozitív mintát szolgáltattak. „Rossz a helyzet, aggódom az egészségi állapotom miatt, de egyelőre nem érzek komolyabb tüneteket, inkább olyan, mintha egy kicsit meg lennék fázva” –jelentette ki Merkovszki, aki úgy tűnik, legkorábban a 2023-as világbajnokságon mutatkozhat be az Egyesült Államok színeiben. A dél-karolinai Myrtle Beachen született kapus, aki kettős állampolgár, december 6-án került be az észak-amerikai csapatba, mely a nemzetközi szövetség (IHF) novemberi döntése értelmében indulhatott volna a vb-n. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.