UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-01-15 12:02

Jégkorong: Svédországból hazatérő fiatalokkal erősítenek a magyar csapatok

Hadobás Zétény (17) a szlovák Extraligában szereplő DVTK Jegesmedvékhez, Jakabfy Sámuel (18) az Erste Ligás Dunaújvárosi Acélbikákhoz igazolt haza, miután felfüggesztették a svéd utánpótlás jégkorong-bajnokságokat.

Nem mindenhol folynak annyira gördülékenyen az utánpótlás-bajnokságok, mint Magyarországon, ahol természetesen néhány mérkőzést el kell halasztani a járványhelyzet miatt, de szó sincs a ligák lefújásáról. Ellenben a svéd korosztályos jégkorong-bajnokságokat a télen felfüggesztették, ez pedig választás elé állított a kint játszó magyar fiatalokat is, akik közül így ketten is hazajöttek játszani.

Hadobás Zétény Forrás: DVTK Jegesmedvék
Hadobás Zétény Forrás: DVTK Jegesmedvék
A mindössze 17 éves védő, Hadobás Zétény a szlovák Extraligában szereplő DVTK Jegesmedvék együttesében lelt új otthonra, az U21-es együttesben már kipróbálhatta magát, miközben természetesen a felnőttegyüttessel edz, és ha a szakmai stáb úgy dönt, bármikor bedobhatja a mély vízbe, akár már péntek este a Slovan Bratislava elleni találkozón. Hadobás kétségkívül korosztálya egyik nagy ígéretének számít, állandó tagja az utánpótlás-válogatottaknak, már 16 évesen bemutatkozott az U20-asok között. 2018-ban igazol a svéd Wings HC csapatához, az elmúlt három évadot ott töltötte, az U16-os, az U18-as, végük pedig az U20-as élvonalbeli bajnokságban szerepelt egészen a hazatéréséig.
Jakabfy Sámuel Forrás: Dunaújvárosi Acélbikák
Jakabfy Sámuel Forrás: Dunaújvárosi Acélbikák
A másik fiatal bekk, a 18 esztendős Jakabfy Sámuel szintén a 2018/19-és évadban szerepelt először Svédországban a Borlänge HF U18-as együttesével, majd a Halmstad Hammers gárdájában folytatta, amellyel egy évvel fiatalabb kollégájához hasonlóan az U20-as élvonalban szerepelt. A szintén utánpótlás-válogatott hokis már be is bemutatkozott az Erste Ligában érdekelt Dunaújvárosi Acélbikák csapatában, miután a csapat védelmének két meghatározó játékosa, Mestyán István és Hruby Gellért kidőlt a sorból. Három mérkőzésen is pályára lépett, igaz, az első pontokra még várnia kell. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.