UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-01-20 18:06

Kosárlabda: vége a leány kadétbajnokság alapszakaszának

Az alapszakaszt követően a rájátszásban léphetnek pályára a leány kadét kosárlabda-bajnokság legjobbjai; három csoportban összesen tizenhat csapat méri össze a tudását egymással.

A Vasas Akadémia kadét B csapata is veretlenül zárta az alapszakaszt Forrás: vasasbasket.hu
A Vasas Akadémia kadét B csapata is veretlenül zárta az alapszakaszt Forrás: vasasbasket.hu
A Szegedi KE−Nyíregyházi Kosársuli (57−49) és a DEAC−BEAC-Újbuda KA (51−92) párharccal véget ért a leány kadét kosárlabda-bajnokság alapszakasza. Az elsőszámú országos főtábla A és B csoportjából egyaránt az első négy csapat kvalifikálta magát a rájátszás legerősebb, piros csoportjába. Az ötödik és a hatodik helyezettek a zöld és a fehér csoportban (két négyes tabellára osztva) küzdenek meg a főtábla C csoportjának első négy helyezettjével. Az alapszakaszban egyébként három veretlen együttes is akadt: a Csata DSE, a Vasas Akadémia A és B csapata végig magabiztos győzelmeket aratott. Előbbi kettő megküzdhet egymással a rájátszásban.

LEÁNY KADÉTBAJNOKSÁG, RÁJÁTSZÁS A csoportok Piros: Atomerőmű-KSC Szekszárd (a B csoport 4. helyezettjeként), Csata DSE (A−1.), DVTK Akadémia (A−4.), Kecskeméti KA (B−3.), NKA Pécs (A−3.), Soproni Darazsak Sportakadémia (A−2.), Vasas Akadémia A (B−1.), Zsíros Tibor KA (B−2.) Fehér: DEAC (B−6.), Kiss Lenke KS (C−3.), Nyíregyházi Kosársuli (A−5.), Vasas Akadémia B (C−1.) Zöld: BEAC-Újbuda KA (B−5.), NKA Pécs U15 (C−4.), Soproni Darazsak Sportakadémia B (C−2.), Szegedi KE (A−6.)

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.