UtánpótlásSport
2024. május 8.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-01-24 13:46

Kézilabda: lejátszotta az első idei edzőmeccseit a hazai vb-re készülő férfi juniorválogatott

A szlovák felnőtt B válogatottal készültek a junior fiúk a győri edzőtáborban, Sótonyi László együttese lejátszotta az első mérkőzéseit 2021-ben.

Fontos állomást jelent a férfi junior kézilabda-válogatott felkészülésében a szombaton befejeződött győri edzőtábor, valamint a szlovák felnőtt B válogatott ellen lejátszott két edzőmeccs.  

Hosszú idő után játszott mérkőzést a férfi juniorválogatott Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Hosszú idő után játszott mérkőzést a férfi juniorválogatott Fotó: Cseh Péter/MKSZ
A koronavírus-járvány miatt a mostani két alkalom volt az első éles szituáció, amelyben az U21-es nemzeti együttesnek része volt a mostani évadban. Legutóbb még az ősszel a budaörsi edzőtábort kellett félbeszakítani a szakmai stábnak, mert az egyik kerettag szaglásvesztésre panaszkodott.   A mostani összetartás azonban a tervek szerint lezajlott, mindkét meccset a szlovákok nyerték, de az eredménynél ezúttal alighanem sokkal fontosabb volt, hogy együtt dolgozhatott a keret.   Amely hellyel-közzel teljes volt, az NB I-ben szereplő kerettagok is részt vettek az edzéseken, a még ifjúsági korú, de a felnőtt-élvonalban a legeredményesebb utánpótlásjátékos, Fazekas Gergő is a juniorokkal tartott ezúttal.   Sótonyi László együttese – miután az U20-as Eb-t törölték – a június 22-én kezdődő, budapesti U21-es világbajnokságra készül, amely egyben az utolsó korosztályos tornája lesz a 2000/2001-es korosztályú együttesnek.  

Felkészülési mérkőzések: 1.: Magyarország U21–Szlovákia B 27–29 (11–17) Magyarország U21: Győri K., Podoba J. (kapusok), Bajus B. 2, Bendicsek Á. 4, Dely M. 3, Draskovics G. 1, Fazekas G. 2, Gál D. 2, Holdosi B., Hornyák B. 3, Kecskés D. 1, Kovács G. 2, Kőhegyi Á. 1, Melnyicsuk V., Szepesi N. 2, Szuharev L. 5., Turák F., Vajda H. 1. 2.:  Magyarország U21–Szlovákia B 24–30 (12–12) Magyarország U21: Füstös Á., Győri K., Podoba J. (kapusok), Bajus B. 2, Bendicsek Á., Dely M. 6, Draskovics G. 3, Fazekas G. 2, Gál D., Holdosi B., Hornyák B. 2, Kovács G. 7, Kőhegyi Á., Melnyicsuk V., Szepesi N., Szuharev L. 1, Turák F., Vajda H. 1.  

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.