UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2021-01-31 11:36

Úszás: a junior-világbajnok Zombori Gábor is indul a jövő heti Golden Tour-versenyen

A Nemzeti Sport szombaton arról írt, hogy több válogatott úszó mellett a 18 éves Zombori Gábor is részt vehet a jövő pénteken kezdődő, nizzai felkészülési versenyen.

A héten a balatonfűzfői edzőtáborban készült a Budafóka XXII. SE 18 éves, junior-világbajnok úszója, Zombori Gábor. A 400 m gyorson hazai ranglistavezető és olimpiai A-szintes versenyző legutóbb az év végén rendezett kaposvári felnőtt országos bajnokságon ugrott vízbe. Akkor 400 m gyorson ezüst-, 200 méteren pedig bronzérmet szerzett.

Zombori Gábor legközelebb Nizzában állhat rajtkőre Forrás: MÚSZ
Zombori Gábor legközelebb Nizzában állhat rajtkőre Forrás: MÚSZ
A verseny után így vélekedett a 2021-es esélyeiről, terveiről. „A tavaly úszott 3:46.06-os időmmel jelenleg négyszáz gyorson hatodik helyezett vagyok a világon, nem tudom, ez mennyire reális egyáltalán most. Ha ezt tudnám tartani, akkor az az idő nem csak arra lenne elég, hogy kiránduljak egy jót. Szeretnék bemenni negyvenhat alá és azzal már nehéz lenne elképzelni, hogy ne jussak be a döntőbe. De közben meg, ha nem kerülök a legjobb nyolcba, akkor is boldogan fogok kiszállni a vízből, mert elmondhatom magamról, hogy részt vettem az olimpián.” A Nemzeti Sport információi szerint amennyiben a jövő héten megrendezik a versenyt, ő is ott lehet a Golden Tour-sorozat péntektől vasárnapig tartó első állomásán a franciaországi Nizzában mások mellett Hosszú Katinka, Bernek Péter, Bohus Richárd és Gyurinovics Fanni társaságában. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.