UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2021-02-06 09:01

Rg: Moszkvába megy visszajelzésért a junior együttes kéziszercsapat

Hagyományos, egyben rangos viadal előtt állnak a korosztályos válogatott ritmikus gimnasztikázók: a junior együttes kéziszercsapat februárban Moszkvában kaphat visszajelzést az eddig elvégzett munkájáról.

Az első komolyabb megméretésre készülnek az utánpótlás-válogatott ritmikus gimnasztikázók. A hét végéig Tiszafüreden edzőtáborozó, Varga Lujza, Mészáros Alexa, Szabados Dóra, Kajner Gyöngyvirág, Jurca Lilla, Virga Emma, Tukacs Lotti és Hegedűs Hanna alkotta junior együttes kéziszercsapat február 19-20-án Moszkvában szerepel rangos, nemzetközi versenyen. A viadal jelentőségéről Deutsch-Lazsányi Erika, a hazai szövetség technikai bizottságának, egyben a válogatottba hat tornászt adó MTK Budapest szakosztályának elnöke számolt be röviden az mtk.hu-nak A tervek szerint az idei fő verseny a korosztály számára a várnai Európa-bajnokság lesz júniusban.

Moszkvai küldetés előtt a junior együttes kéziszer-válogatott Forrás: Instagram
Moszkvai küldetés előtt a junior együttes kéziszer-válogatott Forrás: Instagram
„A lányok a tervek szerint folytatják a munkát – mondja a szakember. – Akadnak kisebb-nagyobb sérüléseink, és az iskolával, felvételivel is össze kell egyeztetnünk a dolgainkat, de ezen problémáinknak inkább jellemformáló hatása van. Moszkvában valamelyest képet kaphatunk arról, hogy kikkel fogunk versenyezni az idén. Kérdés, hogy az elmúlt hónapok nehézségei közepette az ellenfeleinknek mennyi ideje jutott a juniorokra. A vetélytársainkról eddig nem voltak információink, ennek hiányában készítettük el a gyakorlatainkat is, látatlanban viszont azt gondolom, a többiek is erős programmal készülnek öt labdával és öt szalaggal egyaránt. A moszkvai verseny célja, hogy a gyerekek a hosszú kihagyás után átessenek a tűzkeresztségen. Kíváncsiak vagyunk, versenykörülmények között mi marad meg abból a munkából, amelyet a tornateremben végeztünk.” Deutsch-Lazsányi Erika azt is elmondta, hogy ha már a lányok viszonyítani tudnak a nemzetközi mezőnyhöz, akkor eldől, érdemes-e változtatni az eddig kijelölt irányokon. Az mindenesetre biztos, hogy 2019-ben igen magasra tette a mércét az akkori juniorcsapat azzal, hogy éppen Moszkvában végzett a kombinált csapatverseny hatodik helyén a junior-világbajnokságon. Az akkor sikert elérő lányok közül mára Farkas Júlia, Fodor Nadin vagy Somhegyi Réka is a felnőttválogatott tagja, Varga Lujza pedig az egyedüli, aki a két évvel ezelőtti, és a mostani korosztályos csapatban is helyet kapott. „Természetesen a hatodik hely után a mostani juniorcsapatnak is nagy álmai vannak – folytatja az edzőnő. – A lányok döntőbe szeretnének kerülni, és ez teljesen normális. Viszont azóta sokkal több a szertechnikai követelmény, a korosztály is más, mindenki tiszta lappal indul. Úgyhogy mielőtt konkrét célokat fogalmazunk meg, szeretnénk felmérni a lehetőségeinket.” További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.