UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2021-02-06 20:14

Úszás: Zombori Gábor jól indította az évet, győzött 400 m gyorson Nizzában

A Budafóka XII. SE 18 éves, junior-világbajnok úszója, Zombori Gábor kedvenc számában nyert a Golden Tour-sorozat nizzai állomásán.

Jól indította a budapesti Európa-bajnokság és a tokiói olimpia évét a Budafóka XXII. SE és a magyar úszósport egyik nagy ígérete. A junior-világbajnok Zombori Gábor a válogatott úszók azon csoportjába tartozik, amely itthon készül, nem pedig melegégövi edzőtáborban.

Zombori Gábor nagyot úszott, győzött 400 m gyorson Nizzában Forrás: MÚSZ
Zombori Gábor nagyot úszott, győzött 400 m gyorson Nizzában Forrás: MÚSZ
A hétvégén viszont ő is külföldön tempózott, méghozzá a nemzetközi Golden Tour-sorozat nizzai állomásán. Mindjárt a pénteki nyitó napon kedvenc számában – amelyben 2019-ben a budapesti juniorvébén aranyérmet ünnepelhetett – ugrott a medencébe, és ismét győzött. A 3:50.09-es idejével közvetlenül a görög Konsztantinosz Englezakisz és a bronzérmes Milák Kristóf előtt ért célba. A szombaton napon 200 m pillangón volt érdekelt, 2:06.36-os idővel a 17. helyen végzett az előfutamok után, így nem jutott döntőbe. Az utolsó, vasárnapi futamok azonban még hátra vannak. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.