UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2021-02-08 20:52

Vívás: a felnőtt tőrözők Magyar-kupa-versenyén is remekeltek a fiatalok

A vívók mindhárom fegyvernemében rendeztek válogatóversenyt a hét végén: a fiatal tőrözők a felnőttek között bizonyíthattak, Mihályi Andor (18 éves) ezüst-, míg Szemes Gergő (17) bronzérmet nyert.

Mihályi Andor a döntőben nem bírt Bellovicz Gáborral Forrás: hunfencing
Mihályi Andor a döntőben nem bírt Bellovicz Gáborral Forrás: hunfencing
Az utánpótláskorú vívók három Magyar-kupa-versenyen bizonyíthattak a hét végén: az UTE termében a felnőtt tőrözők, míg a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a junior kardozók, valamint a junior és a kadét párbajtőrözők mérték össze a tudásukat egymással. Férfi tőrben két utánpótláskorú állhatott a dobogóra: az NKESE sportolója, Mihályi Andor (18 éves) ezüst-, míg az FTC kadét Európa-bajnoka, Szemes Gergő (17) bronzérmet nyert. Mihályi a döntőben 15:14-re kapott ki Bellovicz Gábortól. A junior leány kardozók között kadétkorú fiatalok vívták a finálét: az UTE 16 éves reménysége, Pápai Zoé ezúttal 15:14-re jobbnak bizonyult a 15 esztendős Spiesz Annánál (Vasas). A fiúk mezőnyében is újpesti arany született: Urbán Tamás csapattársát, Kaiser Balázst győzte le 15:12-re a döntőben. Junior párbajtőrben az ötszörös utánpótlás Európa-bajnok, kadétvilágbajnok Muhari Eszter (Budapesti Honvéd) nem talált legyőzőre, míg a fiúk viadalán Bartkó Levente (MTK Budapest) állt a dobogó legfelső fokárra. Ugyanebben a fegyvernemben, a kadétok között a BVSC-Zugló reménysége, Kó Ágoston aratott diadalt, a lányok versenyében pedig Pátri Maja (Balaton Vívóklub) lett az első.

FELNŐTT TŐR MAGYAR-KUPA FORDULÓ A dobogósok (az utánpótláskorúak kiemelve) Férfiak: 1. Bellovicz Gábor (Budapesti Honvéd), 2. Mihályi Andor (NKESE), 3. Szemes Gergő (FTC) és Korom Erik (Törekvés) Nők: 1. Kondricz Kata (Budapesti Honvéd), 2. Pásztor Flóra (Törekvés), 3. Hanzl Lilla (Tus) és Mesteri Viktória (UTE) JUNIOR KARD MAGYAR-KUPA-FORDULÓ A dobogósok Fiúk: 1. Urbán Tamás (UTE), 2. Kaiser Balázs (UTE), 3. Noseda Szabolcs (Szigetszentmiklós) és Rabb Krisztián (Vasas) Leányok: 1. Pápai Zoé (UTE), 2. Spiesz Anna (Vasas), 3. Báthory Kata (Vasas) és Marleen Buitenhuis (holland, BVSC-Zugló) JUNIOR ÉS KADÉT MAGYAR-KUPA-FORDULÓ A dobogósok Junior fiúk: 1. Bartkó Levente (MTK Budapest), 2. Osman-Touson Maruán (BVSC), 3. Bálind Bence (BVSC) és Keszthelyi Zsombor (AVA Békéscsaba) Kadét fiúk: 1. Kó Ágoston (BVSC-Zugló), 2. Mérő Leon (OVSE), 3. Cseke Balázs (Diósgyőr) és Szalai Zalán (MTK Budapest) Junior leányok: 1. Muhari Eszter (Budapesti Honvéd), 2. Lipthay Hanna (Vasas), 3. Fekete Bosziljka (Vasas) és Dékány Kinga (AVA Békéscsaba) Kadét leányok: 1. Pátri Maja (Balaton Vívóklub), 2. Kiss Emma (Alba Regia), 3. Gachályi Gréta (AVA Békéscsaba) és Gálfalvy Réka (Vasas)

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.