UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-02-09 19:13

Kézilabda: Kácsor Gréta és Vámos Petra is bekerült a felnőttválogatott februári keretébe

Jövő hétfőtől Telkiben edzőtáborozik az olimpiai selejtezőtornára készülő női kézilabda-válogatott; Elek Gábor szövetségi kapitány ezúttal két utánpótláskorú játékosnak szavazott bizalmat.

A csalódást keltő Európa-bajnoki szereplés után immár százszázalékosan a márciusi, győri olimpiai selejtezőtornára fókuszál a felnőtt női kézilabda-válogatott. Az együttest immár egyedüli szövetségi kapitányként irányító Elek Gábor a februári keretben több poszton is változtatott a dániai kontinenstornára kivitt kerethez képest.

Vámos Petra újra meghívót kapott a válogatottba Fotó: Kovács Anikó/MKSZ
Vámos Petra újra meghívót kapott a válogatottba Fotó: Kovács Anikó/MKSZ
Ami az utánpótláskorú játékosok számát illeti, növekedés tapasztalható: a Vác 20 éves átlövője, Kácsor Gréta maradt a 20 fős keretben, míg a felnőtt nemzeti együttesben korábban bemutatkozott, szintén 20 esztendős debreceni irányító, Vámos Petra 2019 decembere után szerepelhet újra a „nagyok” között. Vámos decemberben így nyilatkozott az Utánpótlássportnak a felnőttválogatottról: „Szerintem jelenleg a legjobb helyen vagyok ahhoz, hogy sikerüljön valóra váltanom az álmaimat. Úgy jöttem ide Debrecenbe még 2019 nyarán, hogy kétségeim voltak az NB I-es szereplés illetően is, aztán néhány hónappal később már a nagyválogatottban találtam magamat. Nagyon jó a klub hozzáállása a fiatal játékosokhoz, tudatosan építenek fel minket, és a legfontosabb, hogy mindig megkapjuk a lehetőséget, így folyamatosan fejlődhetünk. Arra törekszem, hogy itt a legjobb teljesítményt nyújtsam, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő a nemzeti együttesben.” Az olimpiai selejtezőtornát március 19. és 21. között rendezi az Audi Arénában: a mieink sorrendben Kínával, Szerbiával és Oroszországgal csapnak össze. Az első két helyezett szerezt kvótát Tokióba. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.