UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-02-10 20:05

Kézilabda: junior Európa-bajnok szélsővel erősít a Vác

A Vác női kézilabdacsapata szerdai közleményében tudatta, hogy a nyártól a 20 éves junior Európa-bajnok Schatzl Natalie a klubot erősíti, rajta kívül a 18 esztendős Világos Diána is érkezik.

Az elmúlt években is megszokhattuk, hogy fiatal játékosok sorának ad lehetőséget a Váci NKSE női élvonalbeli kézilabdacsapata. A klub mai közleményéből kiindulva nem lesz ez másképpen a jövőben sem, hiszen két új utánpótláskorú játékos szerződtetését is bejelentették.

Schatzl Natalie nyártól a Vácot erősíti Forrás: MKSZ
Schatzl Natalie nyártól a Vácot erősíti Forrás: MKSZ
A 20 éves Schatzl Natalie tavaly nyárig az Érdet erősítette, majd szétszéledt az együttes, és Dunaújvárosba igazolt. Azonban nem igazán tudta beverekedni magát a kezdőbe Vágó Attila csapatába, és a jelek szerint a váltás mellett döntött. Schatzl a korosztályos válogatottal nagy sikereket ért el az elmúlt években: tagja volt a 2019-es Európa-bajnokságon arany-, a 2018-as világbajnokságon ezüstérmet nyert válogatottnak. Rajta kívül a Győri Audi ETO KC utánpótlásából érkezik a 18 esztendős Világos Diána. Ő és Schatzl is 2023 nyaráig szóló szerződést írt alá a Pest megyei egyesülettel. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.