UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sakk

2021-02-12 20:53

Újra indulnak a partik a Hello Sakk-kupáért

A tavalyi 24 fős mezőny után az idén 32 ifjúsági játékos részvételével rendezik meg az online Hello Sakk-kupát.

Az idén második alkalommal került kiírásra a legjobb hazai ifjúsági korú játékosok felvonultatására törekvő Hello Sakk-kupa.

Öngut Tamás tavaly a döntőig menetelt a Hello Sakk-kupán Forrás: MSSZ
Öngut Tamás tavaly a döntőig menetelt a Hello Sakk-kupán Forrás: MSSZ
Az online torna 32 fős mezőnyében 22 fiú- és 10 leányjátékos kapott helyet a meghívások után. A kupa résztvevői négy csoportban kezdik meg a küzdelmeket, majd a körmérkőzéseket (hét forduló) követően a csoportok első négy helyezettje kerül a középdöntőbe. A nevezéskor a torna legmagasabb értékszámával rendelkező játékosa Borhy Marcell volt, őt Krstulovic Alex, Persányi Barnabás és Juhász Ágoston a ranglistán. Ez a négy játékos ezért külön csoportban is kapott helyet. A lányok között az U14-es online vb-ezüstérmes Gaál Zsókának van a legmagasabb Élő-pontszáma, de a továbbjutás még így is bravúr lenne tőle, hiszen a 20. helyet foglalja el a sorban.
A kupa csoportbeosztása Forrás: Hello Sakk
A kupa csoportbeosztása Forrás: Hello Sakk
Persze, meglepetésekre ugyanúgy lehet számítani, mint tavaly. Akkor a döntőben a már az ifjúsági korosztályból kiöregedő nagymester, Kozák Ádám azt az Öngüt Tamást győzte le, aki remek formát mutatva 7. kiemeltként jutott a fináléba, és most is „csak” a 10. kiemelt. A Hello Sakk-kupa első selejtezőkörei két hétvégén, február 20-21-én és február 27-28-án kerülnek megrendezésre. A torna sorsolása ITT érhető el. További korosztályos hírek SAKKBAN a sportági aloldalunkon.