UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2021-02-15 14:55

Atlétika: Illovszky Dominik U20-as csúcsbeállítása felnőtt Eb-t ért

A múlt hétvégén is számos fiatal teljesített nagyszerűen a hazai atlétikai versenyeken, közülük is kiemelkedik Illovszky Dominik, aki 23 éves fedett pályás korosztályos rekordot állított be.

Tovább folytatják téli remeklésüket az utánpótláskorú atléták, akik közül többen a múlt hétvégén is megmutatták magukat a BOK-csarnokban rendezett fedett pályás nyílt versenyen.

Illovszky Dominik teljesítette a felnőtt Eb-szintet Forrás: atletika.hu
Illovszky Dominik teljesítette a felnőtt Eb-szintet Forrás: atletika.hu
A fiatalok közül ezúttal a 19 éves Illovszky Dominik emelkedett ki. A Budapesti Honvéd atlétája 60 méteres síkfutásban nyert 6.74 másodperces időeredménnyel. Erre a benti időre az U20-as korosztályban legutóbb Farkas Attila volt képes még 1998-ban, most Németh Roland tanítványa az ő juniorrekordját állította be. A 6.74 egyben szintet jelent a március eleji toruni fedett pályás Európa-bajnokságra is. Ugyanúgy ebben a döntőben futott kimagaslóan az Ikarus BSE-t erősítő Pap Márk is, akinek 6.80 másodperces egyéni csúcsa a második helyet jelentette. A hétvégén fedett pályás összetett bajnokokat is avattak a BOK-csarnokban. Az utolsó éves U23-as KSI-s Gábris Dávid a második helyen végzett a férfimezőny hétpróbájában, a női ötpróbában pedig a 19 éves esztendős Szűcs Szabina szerzett bronzérmet a KARC-nak. Szűcs a 4101 pontos egyéni csúcsával az U20-asok között bajnoki címet nyert klubtársa, Barna Patrícia előtt, míg a dobogó harmadik fokára a Budapesti Honvéd színeiben versenyző Bartha Lilla állhatott fel. Az U20-asok fiúk küzdelmeiben két KSI-s, Palicsek Botond és Sipos Boldizsár bizonyult a legjobbnak, míg a harmadik az Ikarus ígérete, Gálpál Zsombor lett. Az U18-as fiúk hat-, a lányok ötpróbáztak. Előbbieknél a békéscsabai Hrabovszki Balázs lett a bajnok a Csepeli DAC-nak érmet nyerő Pesti Máté és Tari Tibor György előtt, utóbbiak között a szolnoki Keszthelyi Luca előzte meg a KARC-os Kovács Nórát és az UTE-s Nyilasi Diánát a dobogón. A MASZ nyílt fedett pályás versenyének eredményei ITT, a fedett pályás összetett bajnokság eredményei ITT tekinthetők meg. További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.