UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2021-02-21 18:43

Vívás: a fővárosi versenyzők domináltak a hétvégi junior tőr MK-fordulón

A fiúk mezőnyében Tóth Gergely (Törekvés SE), a lányok között Zsoldosi Karolina (FTC) örülhetett győzelemnek a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett junior tőr Magyar–kupa-viadalon.

A szombati kadétverseny után, amelyen Bagdány Albert (Szigetszentmiklósi TE) és Kalocsai Luca (Törekvés SE) diadalmaskodott, vasárnap a juniorkorú tőrözőké volt a főszerep a fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

Tóth Gergely győzött a juniorkorú tőrözők hétvégi MK-fordulóján Forrás: hunfencing.hu
Tóth Gergely győzött a juniorkorú tőrözők hétvégi MK-fordulóján Forrás: hunfencing.hu
A fiúk mezőnyében nagyon magabiztosan menetelt végig a táblán a Törekvés SE sportolója, Tóth Gergely, a döntőig vezető úton a legszorosabb asszója 15:11-re végződött, méghozzá az elődöntőben, Horváth Soma ellen. A fináléban az addig szintén nagyszerűen teljesítő Mihályi Andor (NKE SE) várt rá, ám Tóth ellen neki sem volt ellenfele, a Törekvés SE versenyzője 15:7-re húzta be a döntőt. A lányok között az FTC tőrözője, Zsoldosi Karolina volt megállíthatatlan. Tóthoz hasonló magabiztossággal került a döntőbe, amelyben a kadétgyőztes Kalocsai Lucával találkozott. Ez az asszó némileg szorosabban alakult, mint a fiúk aranycsatája, ám így is Zsoldosi nyert 15:11-re. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.