UtánpótlásSport
2023. június 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

MOL-tehetségek

2021-02-23 11:42

Előrébb tart, mint egy évvel ezelőtt

A nizzai Golden Tour-versenyen 3:50.09-es idejével győzött 400 m gyorson Zombori Gábor február elején, és a MOL Alapítvány által támogatott versenyző bizakodva várja a következő feladatokat.

Napra pontosan egy hónap múlva kezdődik a felnőtt úszó országos bajnokság, de az olimpia évében már így is zajlanak a felkészülési versenyek. A Budafóka XXII. SE 18 éves, junior-világbajnok versenyzője ugyan a hazai felkészülést választotta, február elején a nizzai Golden Tour-viadalon elindult, és milyen jól tette: remek idővel győzött fő számán, 400 m gyorson, mások mellett Milák Kristófot is megelőzve.

Zombori Gábor formája biztató Forrás: MÚSZ
Zombori Gábor formája biztató Forrás: MÚSZ
„Jó volt kimozdulni, és külföldre utazni egy kicsit – nyilatkozta Zombori Gábor. – Minden adott volt ahhoz, hogy egy jó verseny lehessen, nem utaztam hatalmas elvárásokkal, a jelenlegi formámból akartam minél többet kihozni, a négyszáz méter gyors meglepően könnyedén ment. És egyértelműen úgy érzem, hogy jobb úton járunk, mint tavaly ilyenkor.” A jelenlegi helyzetben Zombori programja is képlékeny, de egy-két biztos pont már van a naptárában. „Egyelőre annyira előre nem látunk, még nem tudom, hogy mikor, milyen versenyen indulok. Március végére tervezik a felnőtt országos bajnokságot, májusra pedig az Európa-bajnokságot, vagyis ez nagyjából a szokásos program, de ugye most sok a bizonytalanság.” A 18 éves sportolónak a felkészülésében nagy segítséget jelent a MOL Alapítvány támogatása, amelyet új felszerelések vásárlására fordított. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.