UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2021-02-24 16:58

Fallabda: „Padlóra küldött a vírus, de már teljes gőzzel készülök” – Chukwu Hannah

A Mol Alapítvány által is támogatott 17 éves, kétszeres magyar női bajnok fallabdázó, Chukwu Hannah eseménydús napokon van túl: egy hét franciaországi karantén után készül tovább a versenyekre.

A folyamatos versenyhalasztások miatt hosszú hónapokat várt arra a hazai fallabdázás egyik legnagyobb ígérete, Chukwu Hannah, hogy kihasználva a közelmúltban szerzett kettős játékengedélyét, élesben is bemutatkozzon a többszörös francia bajnok Mulhouse csapatának színeiben. Az itthon a tatabányai Squashberekben Farkas János által edzett játékos február elején abban a reményben utazott ki Franciaországba, hogy a debütálás a 10 ezer dolláros PSA-viadalon, az Open des Bretzelsen fog összejönni. A 17 éves, kétszeres magyar női bajnok fallabdázó azonban a verseny előtt egy nappal pozitív koronavírustesztet produkált, így elmaradt a premier. Ő karanténba került, és csak az nyújthatott számára némi vigaszt, hogy a rangos tornát is elhalasztották a szervezők.

Chukwu Hannah bemutatkozása még várat magára a Mulhouse csapatában Forrás: pixatlon.de
Chukwu Hannah bemutatkozása még várat magára a Mulhouse csapatában Forrás: pixatlon.de
„Az elején letargiába estem, bőgtem, mindent csináltam – mondja Hannah, aki múlt hét pénteken érkezett haza Magyarországra. – Nemcsak a verseny miatt voltam csalódott, hanem azért is, mert a francia csapatban játszó barátnőimet másfél éve nem láttam, és úgy terveztük, a szabadidőben kicsit körülnézünk a városban, programozunk. Ehelyett bezártak egy szobába, ahol délelőttönként részt vettem az online tanítási órákon, de gyakorlatilag a fekvésen kívül nem sok mindent lehetett tenni. Teljesen padlóra küldött a vírus. Persze, amit tudtam, erősítettem, de ahhoz vagyok hozzászokva, hogy minden nap megyek, edzek, mozgásban vagyok. Úgyhogy még két nap kiesés is soknak számít, és egy hétig voltam karanténban mindenféle tünet nélkül. Aztán negatív lett a tesztem. Az viszont jól esett, hogy a francia klub vezetése és a játékosai folyamatosan elhalmoztak ajándékokkal, csomagot küldtek a boltból, egyszóval törődtek velem. A versenyt a tervek szerint márciusban pótolják, és most ismét bizakodó vagyok, mert hétfőn újra megvettük a repülőjegyet.” Hannah arról is beszámolt, hogy a halasztással várhatóan a viadal erőviszonyai is változnak. Már csak azért is, mert legutóbb – ha megnyeri az első két meccsét – a harmadik fordulóban a torna első számú kiemeltje ellen bizonyíthatott volna, a favorit azonban időközben visszalépett az indulástól. „Ezzel a kiemelések is csúsztak, így még a döntőbe jutást sem tartom kizártnak majd márciusban – folytatja. – Szerencsém van a francia játékengedélyemmel, mert ezeken a versenyeken általában csak a környező vagy a rendező országok igazolt játékosai indulhatnak. Eddig két PSA-versenyen jártam, de annak is már vagy másfél éve – egyszerűen nem volt lehetőségem többen. Most viszont vasárnap Tatabányán sor kerül egy ezer dolláros PSA-versenyre, amelyen gyűjthetek világranglistapontokat, és elmozdulhatok a százhatvannegyedik helyről. Előtte szombaton pedig Szegeden lesz csapatbajnokság, úgyhogy teljes gőzzel készülök, mert csak a győzelmet fogadom el magamtól.” Hogy a tinédzser a női világranglistán egyre feljebb kerüljön, és minél több nemzetközi siker fűződjön a nevéhez, abban a Mol Alapítványi is igyekszik segíteni. A szervezet támogatásából főként az utazásait finanszírozza a játékos. „Ez egy nagyon nagy segítség, hiszen így nem anyukámnak kell megvenni a repülőjegyeimet, ha versenyekre utazok” – jegyzi meg Hannah. További korosztályos hírek FALLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.