UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-03-02 18:02

Kosárlabda: eddig remekelnek a Zsíros Akadémia juniorjai

A junior fiú kosárlabda-bajnokság alapszakaszának felsőházában a Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia csapata az első helyen végzett csoportjában. Az együttes a rájátszásban a legerősebb, úgynevezett piros csoportba került, és két mérkőzés után a második helyen áll. A kőbányai klub elnökével, Hajdu Péterrel a csapat jelenlegi helyzetéről és céljairól beszélgettünk.

Megkezdődött a rájátszás junior fiú kosárlabda-bajnokságban. A piros jelű csoportban nyolc csapat küzd az első hat helyért, amely automatikus részvételt ér a nyolc gárda részvételével rendezendő országos döntőben. Ebben a csoportban szerepel a Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia U18-as korosztályos együttese is, amely jó alapszakaszbeli teljesítményének (11 győzelem, 3 vereség) köszönhetően kedvező pozícióból kezdhette a rájátszást.

A kőbányai fiatalok az országos döntőbe igyekeznek FORRÁS: ZSÍROS TIBOR KA
A kőbányai fiatalok az országos döntőbe igyekeznek FORRÁS: ZSÍROS TIBOR KA
„A srácok nagyszerűen játszottak az alapszakaszban. Sokat dolgoztak, a szokásos heti öt edzésen kívül pluszfoglalkozásokat is vállaltak, amelyeken az egyéni képzésen és a dobástechnikán volt a hangsúly – mondja Hajdu Péter, a klub elnöke. – Óriási lelkesedéssel és lendülettel vetették magukat a munkába, amelynek meg is lett az eredménye. A mérkőzések többségén rá tudták erőltetni az akaratukat az ellenfélre, a kulcsjátékosaink pedig egyenletes, jó teljesítményt nyújtottak.” A rájátszás első két találkozója felemásra sikerült: a Soproni Sportiskola ellen hazai pályán 89–80-ra nyert, majd az NKE Pécs ellen idegenben 91–75-re kikapott a társaság. Ez utóbbi mérkőzésről hiányzott a vezetőedző, Varga István, valamint a csapat legeredményesebb játékosa – az elnök unokája –, Hajdu Péter Márton is. „Sokáig szerencsés helyzetben voltunk, mivel sem betegség, sem sérülés nem hátráltatta az együttest.  Sajnos a Pécs elleni meccs előtt a csapat két kulcsfigurája is kiesett, tizenöt pontos vereséget szenvedtünk. De nincs ezzel baj, az itthoni találkozóra majd összeszedjük magunkat, és megpróbálunk visszavágni az éretten és tudatosan játszó ellenfélnek. A folytatásban a hazai mérkőzéseinket mindenképpen szeretnénk megnyerni, és jó lenne legalább két idegenbeli győzelemmel is kirukkolni.” Az akadémia céljai világosak rövid és hosszú távon is. „Ahogy a többi korosztályban, a juniorok esetében is az a legfőbb cél, hogy bejussunk a legjobb nyolc közé, ott pedig már bármi megtörténhet, a döntő sem elérhetetlen – magyarázza Hajdu. –  Úgy látom, hogy a srácok közül legalább nyolcnak jó az esélye arra, hogy felnőttként az élvonal A vagy B csoportjában játszhasson. Az együttes kiemelkedő egyéniségei rendre a korosztályos válogatottakban szerepelnek, ők biztosan megállják majd a helyüket az első osztályban, a társaság másik fele pedig a B csoportos gárdák valamelyikében lehet képes jó teljesítményre.” További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.