UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2021-03-04 19:15

Alpesi sí: Úry Bálint bekezdett a juniorvébén, ő lett a legjobb U18-as óriás-műlesiklásban

Remekül kezdődött a magyar versenyzőknek a bulgáriai Banszkóban zajló junior alpesisí-világbajnokság: Úry Bálint a 30. (az U18-asok között első), Beszterczey Kristóf pedig a 42. helyen zárt óriás-műlesiklásban.

A nyitó napon Super G-ben még nem figyelhettünk magyar versenyzőt a juniorkorú alpesi síelők banszkói világbajnokságán, ám a csütörtöki óriás-műlesiklásban már akadt magyar érdekeltség.

Úry Bálint a legjobb U18-as volt a juniorvébén óriás-műlesiklásban Forrás: skihungary.hu
Úry Bálint a legjobb U18-as volt a juniorvébén óriás-műlesiklásban Forrás: skihungary.hu
Sőt Úry Bálint és Beszterczey Kristóf szereplése kapcsán igencsak kellemes meglepetés ért bennünket: a fiúk 18 évesként az U21-esek mezőnyében a 30., illetve a 42. helyet szerezték meg, ám a saját korosztályuk összevetésében az első, valamint az ötödik helyen zártak. Vagyis magyar versenyző állt a dobogó tetején a bulgáriai vb-n. A reális értékeléshez azonban hozzátartozik, hogy a hagyományosan nagy sínemzetek (Egyesült Államok, Ausztria, Norvégia, Olaszország, stb.) nem indítottak 18 éves vagy annál fiatalabb versenyzőket. A két magyar sportoló a célba érkezett fiatalok közül Japán, Albánia, Románia, Thaiföld, Törökország, Puerto Rico, Tajvan, Hongkong és Portugália legjobbjait utasította maga mögé. Ezt csak azért fontos hangsúlyozni, hogy tisztában legyünk az eredmény jelentőségével, és legközelebb – amikor netán a korosztály komplett élmezőnye felvonul – ne csalódásként éljük meg a szintén dicséretesnek mondható top 20-as, esetleg top 30-as helyezést. De persze a fiúk abban a mezőnyben, amely megjelent a viadalon, saját korosztályukban a legjobbak közé tartoztak. A vb-nek ráadásul még közel sincs vége: pénteken következik a fiúk műlesiklása, szintén Úryval és Beszterczeyvel, majd jön a lányok versenye, amelyben Tóth Zita képviseli a magyar színeket. Ritka pillanat: így szólt a magyar himnusz a junior alpesisí-világbajnokságon:  További korosztályos hírek SÍSPORTBAN a sportági aloldalunkon.