UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2021-03-05 17:36

Alpesi sí: Úry Bálint műlesiklásban is a dobogóra állt a junior-világbajnokság U18-as mezőnyében

A 18 éves Úry Bálint a csütörtöki óriás-műlesiklásban szerzett első helye után, pénteken műlesiklásban végzett másodikként a banszkói junior alpesisí-világbajnokság U18-as mezőnyében.

Pénteken a bulgáriai Banszkóban zajló junior alpesisí-világbajnokság U21-es műlesiklómezőnyében a 20. helyen végzett a 18 éves Úry Bálint, aki így az U18-asok között a dobogó második fokára állhatott fel.

Úry Bálint (balra) az U18-asok dobogójának második fokán Forrás: skihungary.hu
Úry Bálint (balra) az U18-asok dobogójának második fokán Forrás: skihungary.hu
Úry ezzel folytatta remek szereplését a világeseményen, hiszen csütörtökön óriás-műlesiklásban végzett az első helyen a hagyományosan nagy sínemzeteket (Egyesült Államok, Ausztria, Norvégia, Olaszország, stb.) nélkülöző fiatalabb korosztályban. A junior-világbajnokságot műlesiklásban az amerikai Benjamin Ritchie nyerte a svájci Fadri Janutin és az osztrák Joshua Sturm előtt. Az U18-as mezőny dobogóján Úry két japán síző, Rjoma Katadzsama és  Kotaro Haraszava közé ékelődött be. A versenynapon érdekelt másik magyar ígéret, a szintén 18 éves Beszterczey Kristóf az első futamban búcsúzott. Szombaton a lányok versenyében Tóth Zita képviseli a magyar színeket Bulgáriában. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek SÍSPORTBAN a sportági aloldalunkon.