UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-03-05 11:43

Kézilabda: a Siófok kapusa lesz a junior Európa-bajnok Herczeg Lili

A Mosonmagyaróvár női kézilabdacsapatának junior Európa-bajnok kapusa, a 20 éves Herczeg Lili a Siófokban folytatja a pályafutását a nyártól.

Újabb két névvel bővült a Siófok KC női kézilabdacsapatának 2021/22-es játékoskerete – számol be a Balaton-parti klub honlapja. Sirián Szederke mellett a 20 éves korosztályos válogatott kapus, Herczeg Lili is a Mosonmagyaróvárból érkezik az egyesülethez.

Herczeg Lili a Siófokban folytatja Forrás: siofokkc.hu
Herczeg Lili a Siófokban folytatja Forrás: siofokkc.hu
„​A Siófok megkeresése után úgy éreztem, hogy ezzel a lehetőséggel élnem kell – idézi Lilit a siofokkc.hu. – Az új közeg nem lesz ismeretlen a számomra, hiszen kis túlzással Balaton-parti lány vagyok. Pastrovics Melindát már régóta ismerem, a közös munkát már nagyon várom. Kimondottan tetszett az a koncepció, melyet a szakmai stáb vázolt, így boldogan mondtam igent.  Stabil és megbízható kapussá szeretnék válni. Azért fogok dolgozni nap mint nap, hogy megálljam a helyem, és hasznos tagja legyek az SKC-nak.” A siófoki klub kiemeli, új szerzeményük a Kecel KC-ban hívta fel magára a figyelmet, majd 2015-től a NEKA igazolt kézilabdázójaként járta végig a korosztályos ranglétrát. A 2018/19-es évadban kettős játékengedéllyel került Mosonmagyaróvárra, ahol debütált az NB I-ben, végül az MKC 2019 nyarán meg is szerezte a fiatal hálóőrt. Herczeg Lilinek nagy szerepe volt a női juniorválogatott 2019-ben szerzett Európa-bajnoki címében. A győri kontinenstorna során négy mérkőzésen is a mezőny legjobbjának választották. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.