UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2021-03-07 20:05

Labdarúgás: Németh Dániel (17) stabil élvonalbeli játékossá válna Zalaegerszegen

A korosztályos válogatott Németh Dániel a téli átigazolási időszakban – a több játéklehetőség reményében – a Budapest Honvéd csapatától a ZTE együtteséhez igazolt. A 17 éves csatár összesen már négyszer lépett pályára a felnőtt NB I-ben; új állomáshelyén az első két mérkőzésen 24 percnyi játéklehetőséget kapott.

Újabb utánpótláskorú labdarúgóval bővült februárban a Zalaegerszeg élvonalbeli kerete, a Magyar Futball Akadémián nevelkedett Németh Dániel a kiesés elől menekülő dunántúliakhoz szerződött. Az őszi idényben a tinédzser támadó már bemutatkozhatott a Honvédban a „nagyok” között is, ám azt követően sérülés hátráltatta. „Abban, hogy a Honvédban a felnőtt NB I-ben is debütálhattam, közrejátszott a csapatot sújtó koronavírus-járvány is. Majd novemberben bokatörést szenvedtem.” – kezdte az utanpotlassport.hu-nak az ifjú reménység.

Németh Dániel (17) a MOL Fehérvár ellen debütált a Zalaegerszeg csapatában Fotó: Horváth Krisztián/ZTE FC
Németh Dániel (17) a MOL Fehérvár ellen debütált a Zalaegerszeg csapatában Fotó: Horváth Krisztián/ZTE FC
Németh egyébként állandó tagja a korosztályos nemzeti válogatottaknak is, miközben ebben az évadban az NB III-ban (12 mérkőzés/4 gól) és a kiemelt U19-es bajnokságban (2/2) egyaránt remekelt. A gólérzékeny csatár a több játéklehetőség reményében döntött a váltás mellett. „Az átigazolási időszakban több együttes is megkeresett, végül a Zalaegerszeg mellett döntöttem. Itt alapvetően az első csapat tagjaként számítanak rám. Úgy érzem, a fejlődésem érdekében szükség volt a klubváltásra. A Zeténél hamar befogadtak a társak, a vezetőedző, Boér Gábor bízik bennem. A bemutatkozó mérkőzésemen, a Fehérvár ellen még csak négy perc jutott, de a Mezőkövesd ellen már húsz percet játszhattam” – nyilatkozta a fiatal játékos. Menedzsere, Esterházy Mátyás – aki Szoboszlai Dominik útját is egyengeti – úgy véli, patronáltja készen áll, hogy a felnőttfutballban megállja a helyét. És erre a zalaiaknál jó esélye nyílhat. „Az idény végén lejárt volna a szerződése a Honvédnál. Eljött a pillanat, amikor választanunk kellett a hosszabbítás és az átigazolás között. Zalaegerszegen minden adott ahhoz, hogy egy fiatal kibontakoztassa magát, a klub az utóbbi időben többször bizonyította: jól bánik az utánpótláskorúakkal, és aki arra érdemes, azt be is építi az NB I-es csapatba. A Zetének hosszú távú céljai vannak Dániellel, ezért két és féléves szerződést kötöttünk az egyesülettel.” További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.