UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-03-09 17:58

Vízilabda: FTC–Honvéd és UVSE–Vasas a Komjádi-kupa döntőjéért

Már csak négy ob I-es férfi vízilabdacsapat 1998-ban vagy később született fiataljai vannak harcban a Komjádi-kupában, melyben hétfőn az elődöntő párosítására is fény derült.

Kisorsolták a legrangosabb hazai férfi vízilabda utánpótlás-sorozat, a Komjádi-kupa négyes döntőjének párosítását. Azt már a sorsolás előtt is tudni lehetett, hogy igen pikáns összecsapásokra kerül majd sor a Komjádi uszodában, hiszen négy jelentős játékerejű csapat jutott el a kupa hajrájáig – nem érdemtelenül. Ráadásul a tornán még a 1998-as születésű pólósok is játszhatnak, így az erőviszonyok különböznek az ifjúsági bajnokságétól, amelyben a 2002-es születésűek képviselik a legidősebbeket.

Vigvári Vince eddig 11 gólját ünnepelhette a Komjádi-kupában Fotó: Varga Jennifer/UVSE
Vigvári Vince eddig 11 gólját ünnepelhette a Komjádi-kupában Fotó: Varga Jennifer/UVSE
Az egyik elődöntőt az FTC és a Budapesti Honvéd játssza. A zöld-fehér együttesnek nem kellett túlságosan megizzadnia eddig: az OSC Újbudát 18–7-re, a Szentest 18–5-re győzte le a többek között a felnőttválogatottban is bemutatkozott Vigvári Vendel, Fekete Gergő vagy Nyíri Balázs nevével fémjelzett gárda. A Honvéd a nyolcaddöntőben az Egert múlta felül 15–7-re, majd a torna legkiélezettebb negyeddöntőjében 12–11-re nyert bravúrosan a BVSC-Zugló ellen. A már 8 gólnál járó Ekler Bendegúz mindkét meccsen vezéregyénisége volt a csapatának, de a Ferencváros ellen várhatóan minden eddiginél nehezebb dolga lesz. Érdekesség, hogy sem az FTC-nek, sem a Honvédnak nincs 1998-ban vagy 1999-ben született játékosa. A másik ágon a Vasas és az UVSE küzdhet a fináléért. A végig hazai medencében érdekelt Vasas a Kaposvárt és a Debrecent búcsúztatta, és ha valamiben bízhat, az az, hogy Bóbis Botond és Vadovics Viktor jó napot fog ki. Az ob I-ben remeklő két kiváló játékos a két mérkőzésen összesen 16 góllal terhelte az ellenfelek kapuját. Az UVSE papíron a legnehezebb úton jutott be a négyes döntőbe, hiszen az első körben a több kulcsjátékosát is nélkülöző KSI-t győzte le 15–10-re, majd a veretes névsorral felálló Szolnokot kiejtő Pécs otthonában is nyerni tudott 16–13-ra. A lilák gólgyártásából Vigvári Vince vette ki a legnagyobb részt: 11 találattal vezeti a kupa góllövőlistáját, de az övé mellett is akadtak kimagasló teljesítmények az együttesben. Ráadásul a torna során az UVSE-ben szerepelt eddig a legtöbb olyan ob I-es játékos, aki már nem lehet érdekelt az ifjúsági bajnokságban: hét – így ebben a kupában még a rutin is a margitszigeti csapatot segítheti. A tervek szerint az elődöntőket március 20-án, a bronzmeccset és a döntőt március 21-én játsszák a Komjádi Uszodában. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.