UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-03-11 19:29

Vízilabda: Vigvári Vendel elképesztő gólt lőtt az ob I-ben – VIDEÓ

Az FTC-Telekom 19 éves vízilabdázója, Vigvári Vendel ritkán látott góllal segítette győzelemhez csapatát a Miskolc elleni bajnokin – közben a 17 éves öccse, Vince az UVSE-ben volt hétszer eredményes a Pécs otthonában.

Nem akármilyen teljesítménnyel rukkoltak elő a Vigvári testvérek a férfi vízilabda ob I szerdán játszott 21. fordulójában. Amíg az UVSE-ben pólózó 17 éves Vince hét góllal segítette 9–7-es sikerhez csapatát a Pécs otthonában, addig az FTC-t erősítő 19 esztendős Vendel három találattal vette ki a részét a Miskolc hazai medencében történő 18–10-es legyőzéséből – közte egy egészen emlékezetessel.

Vigvári Vendel gólja sokáig emlékezetes marad Forrás: fradi.hu
Vigvári Vendel gólja sokáig emlékezetes marad Forrás: fradi.hu
Történt ugyanis, hogy a mérkőzés második negyedének elején, 7–4-es állásnál a miskolciak emberelőnyben támadtak, amikor az egyik játékosuk kezéből kicsúszott a labda, és éppen a védekező Vendel elé került. A már a felnőttválogatottban is bemutatkozott fiatal pedig egyet gondolt, és a saját kapuja elől zúdította az ellenfelére a labdát, amely sokak csodálatára be is vágódott a hálóba. Hogy hol volt a kapus? Ott, csak éppen amíg támadt a csapata, egy pillanatra nem figyelt és jóhiszeműen lebukott a víz alá. Ezt a momentumot vette észre Vendel, és hajtotta végre hidegvérrel a lövést, mely nem sok mindenkinek jutott volna eszébe ebben a szituációban. De ha eszébe is jut valakinek, nem biztos, hogy be is meri vállalni. A Ferencváros kiválósága a vlv.hu-nak számolt be az esetről a mérkőzés után: „Nagyon gyorsan, a második passznál kicsúszott a kezükből a labda. Ránéztem a kapujukra és láttam, hogy a kapusuk nem figyel, víz alatt van. Egy pillanatig hezitáltam, átfutott az agyamon, hogy esetleg éppen feljön majd a víz alól, amikor odaér a labda, és akkor az elég kellemetlenné, nevetségessé teszi a kísérletet. Aztán úgy láttam, még mindig nem érzékeli a szituációt, és azt mondtam magamban: na jó, ilyen lehetőségek megpróbálásáért érdemes művelni ezt a játékot. Érdekes volt, hogy amikor ellőttem, és olyan öt méterre lehetett tőle a labda, akkor már feljött a víz alól, de mégsem tudott reagálni.” Úgy tűnik, a szerda a meglepetések napja volt Vigváriéknál, hiszen Vendel úgy fogalmazott, hogy ő is felkapta a fejét az öccse szinte egyidőben bemutatott pécsi „ámokfutására”. „Ritkán adatik meg, hogy nehéz, szinte rangadónak számító mérkőzésen valaki ennyire eredményes legyen. Vince nagyon gólerős, de ez még tőle is különleges szint volt” – kommentálta a hét gólt a vlv.hu-nak. Az ob I góllövőlistáját Vigvári Vince – miután a csütörtökre előrehozott, Szolnok ellen 19–8-ra elveszített mérkőzésen is kétszer volt eredményes – 62 góllal vezeti, Vigvári Vendel 54 találattal a negyedik a sorban. Vigvári Vendel emlékezetes gólját 34:25-től lehet megtekinteni: További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.