UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-03-15 08:30

Kézi: csonka fordulót rendeztek a női NB I-ben, a békéscsabai fiatalok az első győzelmüknek örülhetnek

A férfi kézilabda NB I-ben a „válogatott hét” miatt egyáltalán nem rendeztek fordulót, a női élvonalban pedig mindössze két mérkőzést játszottak, ezeken kilenc gólt lőttek a fiatalok.

A múlt héten csak a női kézilabda NB I-ben rendeztek mérkőzéseket, és abban sem sokat. Ráadásul a két mérkőzésen viszonylag kevésszer találtak be az utánpótláskorú, azaz 2000. január 1. után született játékosok, ezért most rendhagyó összeállítással jelentkezünk.

Így örültek a békéscsabaiak az első idei bajnoki győzelmüknek Forrás: Békéscsabai ENKSE Facebook-oldal
Így örültek a békéscsabaiak az első idei bajnoki győzelmüknek Forrás: Békéscsabai ENKSE Facebook-oldal
A legboldogabbak kétségkívül a békéscsabai fiatalok lehettek, akik megszereztek első győzelmüket a jelenlegi évadban, közülük Andróczki Flóra (19) és Török Fanni (18) góllal vette ki a részét a sikerből, még a vendég Szombathelyből a négygólos Pődör Rebeka (19) volt a legeredményesebb. A játékhét másik mérkőzésén a Dunaújváros hazai pályán bravúrgyőzelmet aratott a Siófok felett, az utánpótláskorú játékosai közül egyedül a jobbszélső Mihály Petra (20) talált be a Balaton-partiak kapujába.

Az utánpótláskorú góllövők a női NB I-ben: Békéscsaba–Szombathely 23–20 G: Andróczki F. (19 éves) 2 gól, Török F. (18) 1, ill. Pődör R. (19) 4, Wald K. (19) 1 Dunaújváros–Siófok 27–19 G: Mihály P. (20) 1, ill. – A bajnokság állása elérhető: ITT

A sorozat korábbi részei: 02. 15.: Dupla sikert arattak a veszprémi fiatalok a férfi NB I-ben, a nők között továbbra is Pál a góllövőlista élén 02. 23.: Hibátlan hetet zártak az egri fiatalok a férfi NB I-ben 03.01.: Pontot szereztek a boglári fiatalok, Pál tízet lőtt az FTC-nek 03.08.: Ezúttal száz gól alatt maradtak az utánpótláskorúak az NB I-ben Az NB I mellett a nemzetközi porondon sem lehetett panasz a magyar fiatalokra: a női Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének budapesti visszavágóján a 19 éves Tóth Nikolett egy gólt szerzett, s hiába nyert 29–28-ra az FTC, a montenegrói Buducsnoszt Podgorica lépett tovább a legjobb nyolc közé. A férfi felnőttválogatott győri Eurokupa-mérkőzésén pedig a Veszprémi KKFT 21 esztendős beállósa, Vajda Huba talált be kétszer a szlovák együttes 36–26-os legyőzésekor. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.