UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-03-20 10:11

Kosárlabda: két kiadó hely maradt még az országos döntőben a férfi U20-asoknál

A férfiak U20-as kosárlabda-bajnokságából már csak néhány forduló maradt hátra. Az évad végi, nyolc csapatos országos döntő résztvevői közül hat kiléte mostanra már biztossá vált.

Az U20-as férfi kosarasok bajnoki rendszerében a nyolc együttest felvonultató országos döntővel ér véget a szezon. Az NB I „A” csoportjából négy csapat, míg a „B” piros osztályból három, valamint a „B” zöld csoportból egy csapat kvalifikálja magát a rájátszásba. A korosztályos bajnokság élvonalának számító „A” csoportban a leglényegesebb kérdésekre már választ kaptunk. A listavezető Egis Körmend (19–4-es győzelem-vereség mutató), a DEAC Kosárlabda Akadémia (20–5), a Sopron KC (19–6) és az Alba Fehérvár (19–6) jutottak be az országos döntőbe.

Az alapszakaszban nyújtott teljesítménye alapján az Egis-Körmend az országos döntő esélyese Forrás: Magyar Kosárlabda Szövetség
Az alapszakaszban nyújtott teljesítménye alapján az Egis-Körmend az országos döntő esélyese Forrás: Magyar Kosárlabda Szövetség
A „B” piros csoportban is már kialakult két országos döntős együttes, miután a Budapesti Honvéd SE (21–1) és a TF-Budapest (20–2) alakulatai is kivívták a jogot, hogy ott legyenek a legjobb nyolc között. A harmadik kiadó helyért a pirosaknál még az NKA Pécs (18–4) és a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (16– 6) harcol egymással. A két gárda március 20-án találkozik egymással másodjára. Az első egymás ellenit a mecsekaljaiak nyerték öt ponttal (67–62), így abban az esetben, ha ennél kisebb különbséggel kapnak ki vagy nyernek, övék az indulási jog a nyolcas döntőn. Amennyiben a Veszprémnek sikerül ennél nagyobb arányban nyerni, akkor még egy fordulót várni kell, hogy kiderüljön, ki lesz a harmadik. A „B” zöld jelű pontvadászatból az első helyezett kerül majd be az ország legjobb nyolc csapata közé, erre a pozícióra pedig ketten pályáznak. Egyrészről a Vásárhelyi Kosársuli, amely 19–2-vel vezeti a bajnokságot, és már csak egy meccse van hátra. A másik aspiráns, Budafok-PSE pedig 17–2 -es mérleggel áll a második helyen, azonban még három találkozót kell lejátszania, és az egymás elleni összevetésben jobb riválisánál, mivel oda-vissza legyőzte a listavezetőt. A Vásárhelynek nem lesz egyszerű dolga, ugyanis a negyedik helyezett Békési SzSK otthonába látogat majd, de a Budafok szintúgy játszik még a dél-alföldiekkel. A fővárosiak ezenkívül találkoznak még a Cegléd és az Eger gárdájával. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.