UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2021-03-22 21:00

Asztalitenisz: júliusban új időszámítás kezdődik az Ormai László Csarnokban

A magyar asztalitenisz ikonikus leány utánpótlás-nevelő műhelye, a Statisztika PSC a nyáron végleg bezárja kapuit. Azonban a megszűnést követően a szövetség irányításával újonnan alakuló klub átveszi a Marczibányi téri egyesület szakmai gárdáját, illetve a gyerekek is itt folytathatják karrierjüket.

Ahogy arról a néhány nappal ezelőtti cikkünkben beszámoltunk, a magyar sporttörténelem legsikeresebb szakosztálya, a 25-szörös BEK-győztes női asztaliteniszklub, a Statisztika PSC hatvanhét év után nyáron végleg bezárja kapuit. A tervek úgy szólnak, hogy az utánpótlás-válogatottak magját jelenleg is adó Statisztika edzői stábja és az Ormai Csarnokban pallérozódó fiatalok is maradhatnak a MOATSZ támogatásával létrejövő új klubban, így a továbbiakban is ugyanott folytatják pályafutásukat. A nyári átmenet körülményeiről kérdeztük a szövetség elnökét, Nátrán Rolandot.

Három edző (balról: Dohoczki Tamás, Oláh Zsuzsa és Fülöp István), illetve a lányok edzés után még a jelenlegi Statisztika színeiben Fotó: Bodrogi Tamás
Három edző (balról: Dohoczki Tamás, Oláh Zsuzsa és Fülöp István), illetve a lányok edzés után még a jelenlegi Statisztika színeiben Fotó: Bodrogi Tamás
„A Statisztika PSC és a szövetség közti megállapodásnak megfelelően június 30-án megszűnik a klub, ám addigra már feláll az új szervezeti keretek között működő utánpótlás-akadémia. Az egyesület dicső múltját és presztízsét megőrizve a Statisztika név fennmarad, és a jövőben is szerepel majd a klub nevében. A teljes szakmai gárdát, valamint a versenyzőket egyaránt átvesszük, mi több változatlan helyszínen, az Ormai Csarnokban folyhat a munka, ennek nyomán csak az egyesület jogi háttere változik meg, a Statisztika működése hasonlóképpen zajlik ezután is.” – nyilatkozta az Utánpótlássportnak a sportágat irányító szervezet első embere. A szövetség kontrollja alatt működő új műhely az ország tehetséges leánypingpongozóit összegyűjtő központként funkcionálna. Ugyanakkor felvetődik a kérdés: szerepel a MOATSZ terveiben hasonló fiúakadémia létrehozása is? „Határozottan igen. A szövetség a fiúszakág esetén szintén központi akadémia létrehozását tervezi. Ám egyelőre az ideális helyszín kiválasztásán dolgozunk. A lányoknál egyértelmű volt a választás az Ormai Csarnok kapcsán, hiszen ez a terem egyben a korosztályos válogatottak, illetve a Statisztika otthona is. A fiúknál az utánpótláskorú játékosok – a szövetség által bérelt – KSI termében készülnek jelenleg, de igyekszünk a megfelelő csarnokot mielőbb véglegesíteni, ezzel megalapítva a fiúakadémiát is.” További korosztályos hírek ASZTALITENISZ sportági aloldalunkon.