UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2021-03-23 20:51

Sportlövészet: Rescsik Csaba a valaha volt legjobb junioreredményeket érte el a paravilágkupán

A Cél-Tudat SE 16 éves puskás parasportlövője, Rescsik Csaba sorban döntötte a junior-világrekordokat az Egyesült Arab Emírségekben.

Az egyesült arab emírségekbeli el-Ajn városában ötödik alkalommal rendeztek parasportlövő-világkupát. Magyarországot Dávid Krisztina, Gurisatti Gyula és a 16 éves Rescsik Csaba képviselte.

Rescsik Csaba kiválóan teljesített a paravilágkupán Forrás: hunshooting.hu
Rescsik Csaba kiválóan teljesített a paravilágkupán Forrás: hunshooting.hu
A versenyen 24 ország, 113 parasportolója mérte össze a tudását – számol be a hazai paralimpiai bizottság honlapja, mely kiemeli, Dávid Krisztinának már van paralimpiai kvótája, Gurisatti Gyula és Rescsik Csaba azért utazott, hogy javítson az egyéni legjobb eredményén, valamint közelebb kerüljön az ötkarikás kvalifikációhoz. A zsombói Cél-Tudat SE tinédzsere be is váltotta a hozzá fűzött reményeket. Jákó Csaba tanítványa előbb az 50 méter puska összetett alapversenyében juniorvilágcsúccsal (1112-21x) a kilncedik helyen zárt, majd a 10 méter légpuska álló versenyszámban szintén junior-világrekorddal (610.9) jutott a negyedik helyen a döntőbe, melyben ugyancsak korosztályos csúccsal (120.0) végzett a nyolcadik helyen Közben a légpisztolyos felnőttek is remekeltek. Dávid egy bronzéremnek és két hetedik helynek örülhetett, Gurisatti ötödikként, tizennegyedikként és tizenötödikként zárt. A férfiaknak (nincs külön junior korosztály) a következő világkupán lesz még lehetőségük a paralimpiai kvótaszerzésre. A dél-amerikai viadalt júniusban rendezik Peru fővárosában, Limában. További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.