UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2021-03-23 14:58

Vívás: Muhari Eszter és Büki Lili hatodik lett a párbajtőrcsapattal Kazanyban

A hatodik helyen végzett az egyaránt 18 éves Muhari Eszterrel és Büki Lilivel felálló magyar csapat a párbajtőrözők kazanyi világkupaversenyén.

A női párbajtőrözők kazanyi világkupaversenyén a Szász-Kovács Emese, Kun Anna, valamint az egyaránt 18 éves Muhari Eszter és Büki Lili alkotta magyar csapat kedden a világanglista harmadik helyén álló lengyelekkel folytatta a legjobb nyolc között.

Muhari Eszter és Büki Lili hatodik lett a párbajtőrcsapattal Kazanyban Forrás: hunfencing.hu
Muhari Eszter és Büki Lili hatodik lett a párbajtőrcsapattal Kazanyban Forrás: hunfencing.hu
A hazai szövetség beszámolója szerint az első kör óvatosan kezdődött, három asszóban mindössze tíz tus esett (4:6). Aztán Szász-Kovács Emese egyenlített, Muhari Eszter vívott egy fergeteges 9:3-at, amelyet még Kun Anna is megfejelt további két találattal. Így aztán két csörtével a vége előtt 22:16-ra vezettek a magyarok, a befejezés azonban nem sikerült. Szász-Kovács asszója végén egyetlen tusra apadt az előny, majd Muhari nem bírt a rutinos Trzebinskával, így 36:31-re nyertek a lengyelek. A folytatásban az észtek következtek. Ez az összecsapás már az 5. helyért zajlott, és egyetlen tus döntött a magyarok javára. A 35:34-es siker után viszont az olaszok 36:27-re legyőzték a válogatottat, melyben a zárónapon Büki nem lépett pástra. Az már a kvalifikációs sorozat utolsó, oroszországi párbajtőr világkupaversenye előtt biztos volt, hogy a magyar női válogatott nem kerülhet be a tokiói olimpia mezőnyébe, és egyéniben sem áll senki kedvező pozícióban, így ebben a szakágban az április végi, madridi, európai pótkvalifikációs versenyen lesz lehetősége az elnökség által kijelölt vívónak harcba szállni a kvótáért, ami a győzelemért jár. Azon a viadalon már csak olyan nemzetek egy-egy képviselője vehet majd részt, amelyek addig nem jutottak kvalifikációhoz a fegyvernemben.

PÁRBAJTŐR, VILÁGKUPAVERSENY, KAZANY NŐI CSAPATVERSENY HÉTFŐ a 32 között Magyarország–India 45:21 a 16 között Magyarország–Egyesült Államok 45:37 KEDD negyeddöntő Lengyelország–Magyarország 36:31 az 5-8. helyért Magyarország–Észtország 35:34 az 5. helyért Olaszország–Magyarország 36:27

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.