UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2021-03-29 12:13

Atlétika: a GEAC fiataljai szerezték a legtöbb aranyérmet a budapesti U14-es és U16-os fedett pályás összetett ob-n

Március utolsó hétvégéjén rendezték az U14-es és U16-os fedett pályás összetett országos bajnokságot, amelyen összesen tíz aranyérem került kiosztásra.

Mint ahogy korábban megírtuk, ettől az évtől kezdve jelentősen módosult a legfiatalabb atléták versenyeztetési rendszere. A budapesti U14-es és U16-os fedett pályás összetett országos bajnokságon végre nemcsak elméletben, hanem a gyakorlatban is megcsodálhatták az ifjú sportolók az új szisztémát.

Összesen tíz bajnokot avattak az U14-es és U16-os fedett pályás összetett ob-n Fotó: Hegedűs Gábor/MASZ
Összesen tíz bajnokot avattak az U14-es és U16-os fedett pályás összetett ob-n Fotó: Hegedűs Gábor/MASZ
A reformok értelmében az U14-es, azaz újonc versenyzők négy „csomagból" választhatták ki a kedvükre valót: az A jelűben 60 méteren, távolugrásban, súlylökésben és 300 méteren mérették meg magukat a legjobbak, a fiúknál a veresegyházi Nádas Balázs, a lányoknál a TSC-Geotech reménysége, Pfiszterer Dorina győzedelmeskedett. A B-kategóriában a 60 méteres síkfutás, illetve a súlylökés változatlanul szerepelt a programban, a távolugrást és a 300 métert azonban felváltotta a magasugrás és az 1000 méteres táv. Ezekben összetettben a GEAC-os Ferencz Ágoston és a szombathelyi Pápai Nerina bizonyult a legjobbnak. A C-sek 60 méteren, ötösugrásban, súlylökésben és rúdugrásban mutathatták meg, mit tudnak. A fiúk mezőnyében az MTK Budapest fiatalja, Varga Iván, míg a lányoknál a váci Farkas Lotti nyakába akasztottak aranyérmet. A D-csomag ötösugrást, kalapácsvetést, diszkoszvetést és súlylökést foglalt magában, ezekben a GEAC-os Krakóczki Bence és a szombathelyi Szabados Ráhel diadalmaskodott összetettben. Érdekesség, hogy az U14-eseknek 2021-től kezdve már nem rendeznek egyéni versenyeket, csak összetettet. Ami az U16-os, azaz serdülőkorú atlétákat illeti, a fiúk 60 méter gáton, távolugrásban, súlylökésben, magasugrásban és 1000 méteren mérték össze az erejüket, s közülük a csepeli Tari Zoltán János állhatott fel végül a dobogó legmagasabb fokára. A lányok mezőnye szinte ugyanezekben a számokban állt rajthoz, az egyetlen különbséget az jelentette, hogy ők 1000 helyett 600 métert futottak a legvégén. A GEAC-os Kriszt Sarolta nem talált legyőzőre. Az U14-es és U16-os fedett pályás összetett országos bajnokság részletes eredményei ITT elérhetők. További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.