UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2021-04-04 08:46

Ökölvívás: Tatán készül a lengyelországi vb-re az ifjúsági fiúválogatott

A román válogatott együtt hangol a kielcei ifi vb-re az ifjúsági fiú ökölvívó-válogatott a tatai edzőtáborban. A versenyzők közül mindenki egészséges, motiváltan várják a startot.

Bő egy hét múlva kezdődik az év talán legrangosabb korosztályos ökölvívó-eseménye a lengyelországi Kielcében. Az ifjúsági világbajnokságra a járványhelyzet ellenére is több mint hatvan országból érkeznek versenyzők, Bertók Róbert szövetségi kapitány szerint minden idők egyik legkeményebb vb-je vár a fiatalokra. A fiúk a tatai edzőtáborban a román válogatottal közösen készülnek a feladatra, a szövetségi beszámolók alapján mindenki egészséges és kifogástalan körülmények között zajlik a munka. Bertók korábban úgy nyilatkozott az Utánpótlássportnak, hogy bízik a magyar versenyzőkben és akkor lenne maradéktalanul elégedett, ha a fiúk és a lányok is szereznének érmet.

Kiss Levente érmet nyerne Kielcében az utolsó ifjúsági versenyén Forrás: Magyar Ökölvívó Szövetség
Kiss Levente érmet nyerne Kielcében az utolsó ifjúsági versenyén Forrás: Magyar Ökölvívó Szövetség
Erre meglehet az esélye a Madárfészek-UTE 19 éves versenyzőjének, Kiss Leventének, akit a szakemberek az elmúlt legnagyobb szupernehézsúlyú ígéretének tartanak. 2018-ban már junior Eb-ezüstérmet nyert, tavaly októberben pedig a dobogó tetejére állhatott a felnőtt ob-n. Az utánpótlásszinten rutinos versenyző saját elmondása szerint is mindenképpen dobogóra állna Lengyelországban. Közben természetesen teljes erőbedobással készülnek a lányok is, többek között a KSI 17 éves sportolója, Dobos Rebeka is, aki magabiztosan győzött a februári Énekes István ifjúsági emlékversenyen.  Korábban úgy fogalmazott, minden nap a világbajnoksággal kel és fekszik, mint minden versenyen, azon is az aranyérem lesz a célja, de igazából bármilyen színű medállal elégedett lenne. A vb a hivatalos program szerint április 10-én kezdődik – ám a sorsolás csak két nappal később lesz meg, míg az első mérkőzéseket 13-án tartják – április 24-én zárul. Addigra kiderül, mire mennek a magyar fiatalok minden idők egyik legerősebb korosztályos versenyén.

Az ifjúsági ökölvívó-világbajnokság magyar indulói: Fiúk 49 kg: Hegedűs Levente (Csepel Király Team). 52 kg: Bernáth László (DVSC). 56 kg: Száraz Gergő (Csepel Király Team). 60 kg: Samu Ferenc (PVSK). 64 kg: Petrimán Patrik (NYVSC). 69 kg: Nagy Wilson (Madárfészek-UTE). 75 kg: Szigetvári Bendegúz (Érd). 91 kg: Beri Kevin (NYVSC). +91 kg: Kiss Levente (Madárfészek-UTE) Lányok 51 kg: Balogh Zsanett (Hajdúszoboszló). 54 kg: Szabó Szabina (Csepel Király Team). 57 kg: Varga Beáta (Hell Fight SE). 60 kg: Dobos Rebeka (KSI). 75 kg: Varga Boglárka (Győri Gladiátor). +81 kg: Bereczki Fanni (Szent Pál Akadémia)

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.