UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-04-06 13:26

Kosárlabda: a felnőttélvonalbeli DEAC kiválósága Somogyi Ádám (20) sosem elégedett saját teljesítményével

A DEAC 20 éves felnőttválogatott kosárlabdázó, Somogyi Ádám meghatározó szerepet játszott egész szezonban a hajdúsági gárdában, ezzel hozzá segítve a debreceni együttest, hogy a negyedik helyen zárja az alapszakaszt, amelynek köszönhetően pedig pályaelőnnyel várhatja a rájátszás első körét.

A férfi NB I-ben a Debreceni EAC együttese a negyedik helyen fejezte az alapszakasz küzdelmeit. A rájátszás nyitó körében az Alba Fehérvár csapatával csapnak össze. A tiszántúliak 20 éves kosarasával, Somogyi Ádámmal a Debreceni Sportélet készített interjút. „A negyedik hely valamilyen szinten reális képet adhat vissza az idei szereplésünkről. Kisebb szerencsével akár előrébb is végezhettünk volna, de a szezont hullámvölgyek jellemezték, a covid és sérülések is hátráltattak minket. Most szerencsére mindenki egészséges, reméljük, hogy a bajnokság legfontosabb részére leszünk a legjobb formában – nyilatkozta a fiatal játékos a fent említett honlapnak. Somogyi mind a 24 alapszakasz találkozón kezdőként lépett pályára, és Sztojan Ivkoics szövetségi kapitány a februári válogatott-összetartásra is meghívta keretébe.

Somogyi Ádám (20) 6,3 pontot átlagolt az alapszakaszban Forrás: deac.hu
Somogyi Ádám (20) 6,3 pontot átlagolt az alapszakaszban Forrás: deac.hu
„Igyekeztem a szezon során élni a lehetőséggel, amit a vezetőedzőtől kaptam, ott próbáltam segíteni a csapatot, ahol csak tudtam, szerintem egyre jobban sikerült felvennem az NB1/A ritmusát. A saját teljesítményemmel sosem vagyok elégedett, mindig jobb és jobb akarok lenni, dobáspontosságban mindenképp szeretnék fejlődni, valamint fizikálisan is tovább erősödni, ezért dolgozom minden egyes nap. A veterán játékosoktól sokat lehet tanulni, nagy rutinnal rendelkeznek, top bajnokságokat is megjártak, az ő játékintelligenciájuk és mentalitásuk jó hatással van a fejlődésemre. A legutóbbi Pécs elleni mérkőzést nagyon élveztem, illetve az Oroszlány korábbi, idegenbeli mérkőzésünkön nyújtottam talán a legjobb teljesítményt, csapatszinten pedig az Alba elleni győzelem, vagy a Falco elleni hazai siker volt a legnagyobb bravúr, de véleményem szerint még ez is távol áll a legjobb formánktól, játékunktól, amit tudunk játszani.” A playoff első körében az Alba Fehérvárral találkoznak a debreceniek, ám előtte még kupamérkőzés is vár Kovács Adrián tanítványaira. „A Fehérvár ellen egy kőkemény összecsapás vár ránk, ennél távolabb most nem szívesen tekintenék, természetesen mindenképpen szeretnénk bejutni az elődöntőbe, ott pedig bármi megtörténhet. A célunk nem is lehet más, mint a bajnoki cím megszerzése, de ehhez az első lépés egy nagyon nehéz elsőkörös párharc. A Magyar Kupában szerdán a Szeged ellen játszunk, az is nagy csata lesz, egy hellyel előttünk végeztek a táblázaton, ebben az idényben már hétszer játszottunk egymással a bajnokságban és felkészülési mérkőzéseken, szóval alaposan ismeri már egymást a két társaság. Nem mondom, hogy jól fekszik a játékstílusuk nekünk, de ha azt nyújtjuk, amit tudunk, akkor csak rajtunk múlik a győzelem.” További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.