UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2021-04-06 15:11

Torna: a közösség erejének is köszönhetik a dunaújvárosiak az ifjúsági ob-sikereket

Taroltak a DKSE tornászlányai a nemrégiben megrendezett ifjúsági szerenkénti ob-n. A legeredményesebb versenyzőt, Mayer Grétát és az edzőt, Badics Rékát kérdeztük.

„A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt” – áll az idézet a dunaújvárosi tornacsarnok bejárata. Többek között ezen elv alapján készültek fel az ifjúsági korú lányok a március végén megrendezett szerenkénti országos bajnokságra, amelyen valamennyi számban elhozták az aranyérmet. A legeredményesebb közülük, Mayer Gréta volt, aki három számban (az egyikben holtversenyben Makai Lillával) is diadalmaskodott.

A DKSE tornászai taroltak az ifjúsági leány szerenkénti ob-n; balról: Czifra Bettina Lili, Makai Lilla, Badics Réka (edző), Mayer Gréta Fotó: Tsu
A DKSE tornászai taroltak az ifjúsági leány szerenkénti ob-n; balról: Czifra Bettina Lili, Makai Lilla, Badics Réka (edző), Mayer Gréta Fotó: Tsu
„Elégedett vagyok a teljesítményemmel, a korlátot sajnos elrontottam, de végülis az sem volt annyira rossz – nyilatkozta az Utánpótlássportnak Mayer. – Egy héttel az országos bajnokság előtt volt egy verseny, az ott elkövetett hibáimat szerettem volna kijavítani, és ez viszonylag sikerült is.” A lányok edzője, Badics Réka sem panaszkodott a tanítványai teljesítményére. Szerinte a budapesti ob-n maximálisan végrehajtották, amit vártak tőlük. „Nagyon szépen szerepeltek a lányok, négyből négy aranyat elhoztak, szinte hibátlan gyakorlatokkal, tényleg csak néhány apró rontásuk volt. Sosem egyszerű a felkészülés, de most a járványhelyzet miatt különösen nagy óvatossággal készültünk, de mindent elkövettünk az edzéseken, hogy ilyen eredményeket érhessünk el.” Amikor az edzőt arról kérdeztük, hogy mi lehet a siker titka, azt mondta, a közösség ereje, ami az újdonsült Európa-bajnok Kovács Zsófiát is foglalkoztató szakosztályban uralkodik.
Mayer Gréta három aranyérmet is nyert a szerenkénti ob-n Fotó: Tsu
Mayer Gréta három aranyérmet is nyert a szerenkénti ob-n Fotó: Tsu
„Nem gondolnám, hogy sikerülne ilyen eredményeket elérni, ha nem lenne ennyire jól összecsiszolódva a társaság. A lányok és az edzők is nagyon jó viszonyban vannak, ezen tényezők adják az eredményesség alapját.” S persze még az idén is bőven lesz lehetőségük a fiataloknak tovább gyarapítani az éremkollekciót. Legközelebb valószínűleg májusban. „Akárhogyan is alakul az év, próbálunk naprakészek maradni, aztán meglátjuk, hogy a terveink mennyire valósulnak meg. Abban bízunk, hogy a következő fontos versenyünkön, a májusi ifjúsági csapatbajnokságon is hasonlóan sikeresek leszünk. Egyáltalán nem álltunk le a gyakorlatokkal, folyamatosan készülünk a további feladatokra.” További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.