UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2021-04-10 17:52

Öttusa: Gulyás Michelle egyre közelebb az olimpiai kvótához

Az UTE 20 éves öttusázója, Gulyás Michelle a tizedik helyen végzett a szófiai világkupaversenyen, ezzel újabb lépést tett az olimpiai kvalifikáció irányába.

Továbbra is nagyszerű formában versenyez az UTE 20 éves öttusázója, Gulyás Michelle, aki egyre közelebb kerül az olimpiai kvóta megszerzéshez.

Gulyás Michelle egyre közelebb az olimpiai kvótához Fotó: Buza Virág/MÖSZ
Gulyás Michelle egyre közelebb az olimpiai kvótához Fotó: Buza Virág/MÖSZ
A még juniorkorú kiválóság nemrégiben megnyerte a budapesti Peridot magyar nyílt fedett pályás versenyt, majd a szintén a magyar fővárosban rendezett világkupaversenyen az előkelő tizenkettedik helyen zárt, pénteken pedig ugyanezen sorozat szófiai állomásán végzett a tizedikként. „Az utolsó lövészetig a negyedik helyen állt Michelle, a végére érezhetően elfáradt, a jó futók bedarálták egymást – idézi Kállai Ákos női szövetségi kapitányt a hazai szövetség honlapja. – De ez az eredmény is csodálatos tőle, hiszen idén robbant be a felnőttelitbe, és már lehet érzékelni, hogy tartanak tőle a legjobbak, amit ösztönzőerőként kell felfognia. Michelle-nek meg kell tanulnia élről versenyezni, elviselni a tétet, s ezek a versenyek, világkupák most mind-mind hasznos pontjai a tanulásának. Ez a tizedik hely ezúttal is sok pontot hozott számára az olimpiai rangsorban, megkockáztatom, hogy már kvótás helyen áll, ami nagyon jó eredmény tőle, de az elkövetkező versenyeken meg is kell tartani ezt a pozíciót.” A szófiai döntőben a másik két magyar érdekelt közül Alekszejev Tamara a 14. helyen, Réti Kamilla a 32. helyen fejezte be a versenyt. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.