UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-04-11 21:10

Kosárlabda: újra együtt edzőtáborozott az U16-os leányválogatott

A nyári, portugáliai Európa-bajnokságra készülő kadét leány kosárlabda-válogatott a közelmúltban összetartáson vett részt Székesfehérváron.

A Mészárosné Kovács Andrea által irányított U16-os nemzeti együttes kosarasai december után ismét együtt készülhettek. A szövetségi edzőt kérdeztük az április 1-től 5-ig tartó edzőtábor tapasztalatairól. „Úgy vélem, amióta ezzel a korosztállyal dolgozom, ez volt a legjobb összetartás. Egy hiányzó, a sérült Szórád Anna kivételével a 17 fős teljes keret részt vehetett a székesfehérvári edzőtáborban. – kezdte visszatekintését a válogatott szakvezetője az Utánpótlássportnak. – Nagyon örültünk, hogy a felnőttélvonalban játszó Toman Petrát is végre körünkben tudhattuk. Az eddigiekben evidens módon az élvezett előnyt, amikor Petrának a Csatával NB I-ben kellett szerepelnie.” A válogatott szakvezetője szerint a néhány napban a támadásban sikerült a lányoknak legtöbbet előrelépniük.

A kadétválogatott az NKA Pécs U16-os és U18-as vegyes csapatával játszott edzőmérkőzést Forrás: Rátgéber Akadémia
A kadétválogatott az NKA Pécs U16-os és U18-as vegyes csapatával játszott edzőmérkőzést Forrás: Rátgéber Akadémia
„Szerintem sikerült olyan támadó stratégiát felépítünk az összetartás során, amelynek az elemeit majd a későbbiekben is használni tudjuk. Kiderültek melyek azok az egyéni képességek, amelyekre hosszútávon építeni lehet, azonban a hiányosságok is felszínre kerültek. Összességében jól sikerült az edzőtábor, és pozitívan értékelem a lányok teljesítményét” Ez a korosztály közel két éve nem játszott nemzetközi mérkőzést. A lezajlott összetartáson a Rátgéber Akadémia junior csapatával játszott felkészülési találkozót a kadét nemzeti csapat. „A tréningek során megfelelő módon tudtunk ráhangolódni az edzőtábort lezáró NKA Pécs elleni tesztmeccsre. Ezúton is szeretném nekik megköszönni, hogy a húsvéti szünetben ellátogattak Székesfehérvárra, és ezzel segítették fejlődésünket. A válogatott további munkája szempontjából a stábunk rendkívül hasznos következtetéseket vonhatott le az összecsapásból.”

A LEÁNY U16-OS VÁLOGATOTT KERETE AZ ÖSSZETARTÁSON: Aho Tyra (Vasas Akadémia), Ács Luca (Soproni DSA), Dobó Lilla (Nyíregyházi KS), Hámori Bernadett (Vasas Akadémia), Jánosi Virág (Csata DSE), Jármai Anna (BEAC-Újbuda), Kastl Dóra (Csata DSE), Kádár Orsolya (Vasas Akadémia), Kohn Petra (NKA Pécs), Kókai Patrícia (Soproni DSA), Palásti Julianna (NKA Pécs), Rátkai Eszter (Vasas Akadémia), Strausz Edina (Csata DSE), Szakolczi Diána (NKA Pécs), Szórád Anna (Kanizsai Vadmacskák SE), Toman Petra (Csata DSE), Toman Dóra (Csata DSE)

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.