UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-04-13 13:59

Vízilabda: az ellenfelek is megsüvegelik a KSI helytállását az ob I-ben

A szinte csak utánpótláskorúakat bevető KSI férfi vízilabdacsapata az elmúlt hetekben – számos nehézségére ellenére – elképesztő akaraterőről tett tanúbizonyságot az ob I-ben.

Igen eseménydús heteken van túl a KSI szinte csak utánpótláskorú játékosokból álló férfi vízilabdacsapata az ob I-ben. Horváth János együttese egyetlen győzelmét az évadban a Tatabánya ellen könyvelhette el, és egészen a 24. fordulóig ez a három pont állt a csapat neve mellett. És arra sem sok jel utalt, hogy hamarosan gyarapodni fog a pontok száma, mert a 23. fordulóban a gárda a betegségek és sérülések miatt ki sem tudott állni a Miskolc ellen.

Az ellenfelek is megsüvegelik a KSI helytállását az ob I-ben Forrás: ksipolo.com
Az ellenfelek is megsüvegelik a KSI helytállását az ob I-ben Forrás: ksipolo.com
Aztán a tabellán hetedik, szintén több korosztályos pólóst foglalkoztató UVSE ellen nyolc serdülőkorú játékos kapott lehetőséget. Bár a végeredményt már sokan előre borítékolták volna, a KSI-sek elképesztő küzdőszellemről tettek tanúbizonyságot, és a végén az UVSE-nek kellett rohannia a döntetlenért (11–11). Ahogyan Horváth János fogalmazott: a csoda a Pécs ellen folytatódott. A 25. fordulóban megint jöttek a nagyon fiatalok, és a végig kiélezett meccsen újabb döntetlent értek el (9–9), ezáltal az ötödik pontjukat jegyezve az élvonalban. A csikócsapat a múlt hét végén még mindig számos sebből vérezve a Debrecen otthonába látogatott, és elsöprő lendülettel kezdte a találkozót. A főként a Gábor Lőrinc, Pető Attila, Szalai Péter hármas vezérletével harcoló KSI a harmadik negyed elejére ötgólos vezetésre tett szert, ám a megnyugtatónak tűnő előnyt nem sikerült megtartaniuk a tinédzsereknek, és végül a Debrecen 12–11-re nyert. A KSI egyik húzóembere, Gábor Lőrinc a mentális fáradtság kiütközésére hivatkozott a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, míg Horváth Jánosban több érzés kavargott egyszerre, de végül nem kívánta bőlére ereszteni értékelését, csupán egy mondatban gratulált a Debrecennek. A fiatalok elmúlt időszakban mutatott teljesítményét azonban nemcsak a KSI háza táján süvegelik meg, hanem az ob I-es ellenfelek szakemberei is méltatják. Legutóbb így tette ezt Miroszlav Bajin, a debreceniek vezetőedzője is. „Amit a KSI csinál, szerintem elképesztő dolog. Idejöttek serdülőcsapattal, és végig diktálták a tempót. Ezek a gyerekek 2003-as, 2004-es születésűek, és én sem tudom, hogy kicsodák, de három meghatározó játékosuk hiányzott most is, mégis ahogy ezeket a mérkőzéseket játsszák, az előtt le a kalappal! A meccs végére elfáradtak. Hogy szerdán és szombaton egymás után jönnek a meccsek, nemcsak ők, hanem a legjobb ob I-es csapatok is megérzik” – fogalmazott Bajin. A KSI a következő fordulóban, szerdán hazai medencében fogadja a Szentes csapatát, amely ellen ismét bravúr lenne a pontszerzés, de megint csak nem lehetetlen. A férfi vízilabda ob I tabellája ITT érhető el. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.