UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2021-04-15 19:47

Úszás: Fábián Bettina már a felnőtt Európa-bajnokságra készülhet

A Szegedi Úszó Egylet 17 éves versenyzője, Fábián Bettina a felnőtt ob-n nyújtott remek teljesítményével kiérdemelte, hogy a budapesti Eb-n is bizonyíthasson.

Két számban, 400 és 800 m gyorson is bronzérmet nyert a március végi, Duna Arénában rendezett felnőtt országos bajnokságon a Szegedi Úszó Egylet 17 éves versenyzője, Fábián Bettina. A korosztályos válogatott versenyző így természetesen a viadal egyik legeredményesebb utánpótláskorú sportolója lett.

Fábián Bettina két bronzérmet is nyert a felnőtt ob-n Forrás: MÚSZ
Fábián Bettina két bronzérmet is nyert a felnőtt ob-n Forrás: MÚSZ
A sikerei titkát, mint elmondta, a verseny előtti hetekben látja. „Nagyon jól sikerült a felkészülés Törökországban, a háromhetes melegégövi edzőtáborban, úgy érkeztem az országos bajnokságra, hogy minden számban egyéni csúcsot szeretnék úszni, és ez sikerült is” – mondta Fábián az országos bajnokság után adott videóinterjújában. Gellért Gábor tanítványa kedvenc számában, 400 m gyorson két másodperccel megjavította az egyéni rekordját, ezzel pedig a hazai rendezésű felnőtt kontinensviadalon induló magyar válogatottba is „beúszta” magát. „A májusi, budapesti felnőtt Európa-bajnokságra készülünk mostantól elsősorban természetesen a négyszázra, de aztán még becsúszhat a nyolcszáz és az ezerötszáz gyors is. Utána lesz junior Eb is, amellyel kapcsolatban nem szeretnék konkrét elvárást helyezni magam elé, inkább csak a legjobbamat akarom nyújtani.” További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.