UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2021-04-21 15:31

Ökölvívás: „Amikor majd megkapom, jól fog kinézni ez a bronz is” – mondja az ifi vb legjobb magyarja, Kiss Levente

Kevés választotta el a döntőtől, de a bronzérmével így is a +91 kg-sok között érdekelt Kiss Levente lett a magyar küldöttség legeredményesebb versenyzője a Kielcében zajló ifjúsági ökölvívó vb-n. A keddi elődöntő után őt kérdeztük.

Az első mérkőzésén az indiai Jungnoót, a negyeddöntőben az oroszok ifjúsági Európa-bajnokát Onyiscsenkót győzte le a +91 kg-sok mezőnyében Kiss Levente a lengyelországi Kielcében zajló ifjúsági (18-19 évesek) világbajnokságon. Az üzbég Zokirov elleni elődöntőben ugyan 4:1-es pontozással vereséget szenvedett, a viadal egyetlen magyar aranyérme így is az ő nevéhez fűződik. – Kipihented már a tegnapi mérkőzést? Hogyan emlékszel vissza most az elődöntőre? – Igen, sikerült. Úgy ahogy jó meccs volt a tegnapi is, persze a végeredmény nem a terveim szerint alakult. Sajnos annyira nem találtam a távolságot, lábon kicsit leragadtam, az üzbég srác pedig tényleg nagyon jó volt, de annak örülök, hogy így is sikerült megszorongatni. Persze azért van hiányérzetem, mert többet éreztem ebben az elődöntőben, belülről azt éreztem, hogy én nyertem több menetet, ez most így alakult.

Kiss Levente (pirosban) nyert a magyar válogatott egyetlen érmét Kielcében Forrás: AIBA
Kiss Levente (pirosban) nyert a magyar válogatott egyetlen érmét Kielcében Forrás: AIBA
Kemény versenyen vagy túl. Mennyire vagy elégedett a Kielcében nyújtott teljesítményeddel? – Összességében nagyon jó volt ez a verseny, végre megint kijött a lépés. Éremmel zártam, ez a legfontosabb, és annak külön örülök, hogy nem a szerencsén és a sorsoláson múlott. A legjobbak kerültek az ágamra: az indiai srác nagyon jó bokszoló, az orosz ifjúsági Európa-, az üzbég pedig Ázsia-bajnok. – A magyar csapat utolsó talpon maradt versenyzője voltál Lengyelországban. Mennyi támogató szót is gratulációt kaptál a többiektől? – Annyit, hogy nem is tudtam fejben tartani. Nem csak az elődöntő napján, hanem végig rengetegen támogattak, akár a helyszínről, akár itthonról, ez minden meccsem előtt rengeteget segített. Még a felnőttválogatott tagjaitól is kaptam üzeneteket, nagyon örültek a sikeremnek, ez természetesen jólesett. – Ha a vb előtt valaki azt mondja, hogy bronzérmet nyersz… – Azt természetesen aláírtam volna. Tényleg nagyon jó eredmény ez, most még persze kicsit csalódott vagyok, mert úgy érzem, bennem volt az arany is, de idővel jobb lesz. Amikor megkapom majd az eredményhirdetésen, akkor már jól fog kinézni ez a bronz is. További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.