UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-04-25 19:56

Kosár: a fiatalos lendület és csapategység hozott sikeres szezont a Vasas Akadémia női együttesét

A végén agy küzdelemben alulmaradt a Ludovika-FCSM Csatával szemben, ám így is a bravúros hatodik helyet szerezte meg a női élvonalban a legfiatalabb áltagéletkorú kerettel szereplő Vasas Akadémia.

Az egész évadban remekül szerepelt, és végül a hatodik helyen zárt a Vasas Akadémia fiatalokra építő női együttese a felnőtt élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban. A klub hivatalos honlapja, a vasassc.hu a csapat vezetőedzőjével, a szerb Milos Pavloviccsal készített interjút, aki először a szezont megelőző várakozásairól beszélt.

Fotó: Vasas Attila/Vasas SC
Fotó: Vasas Attila/Vasas SC
„Igazából nem voltak nagy elvárásaim, különösen azért nem, mert a Vasas Akadémia együttese a bajnokság legfiatalabb csapata. Hiába láttam már játszani őket, emberileg nem ismertem a játékosokat, nem tudhattam, mire számíthatok. Éppen ezért hatalmas kihívás volt a számomra, amelynek nagy örömmel vágtam neki. A célom az volt, hogy a bejussunk a legjobb nyolc közé. Amikor pedig ott voltunk, természetesen nem álltunk meg, hanem mentünk tovább.” A hatodik hely pedig óriási siker a fővárosi piros-kékeknek, így a vezetőedző sem lehet elégedetlen. „A mostani az egyik legjobb eredmény a csapat történetében, ennek örülni kell. Számomra azonban az is fontos, hogy milyen körülmények között, milyen csapattal értük ezt el. Ebből a szempontból pedig bravúrként is értékelhetjük. Nem térnék most ki a sok sérülésre, a koronavírus-járványra, hiszen erről már sokat beszéltünk, inkább a csapat fiatalságát hangsúlyoznám. És azt a kivételesen jó szellemiséget, amelyről az egész bajnokság alatt tanúbizonyságot tettünk. A nehézségek ellenére végig megőriztük a figyelmünket és a céljaink elérésébe vetett hitet. Mert bármennyire is nem az eredmény számít a mi esetünkben, azért célokat is ki kell tűzni egy csapat elé. Mentálisan és pszichológiailag is fontos, hogy tudják miért dolgoznak. Hosszútávon persze a fejlődésért, de ez a mindennapokban elég nehezen értelmezhető.” A teljes interjú ITT olvasható. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.