UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-04-25 08:59

Kosárlabda: Mányoky Réka szintet lépve segítette Európa-kupa induláshoz a Csatát

A Ludovika-FCSM Csata az ötödik helyen zárta a női NB I-es kosárlabda-bajnokság rájátszását. Ebből pedig a 19 éves Mányoky Réka is oroszlánrészt vállalt, mi több a legtöbb mutatóban még előre is lépett az alapszakaszhoz képest.

A zömében fiatalokból álló Ludovika-FCSM Csata a Vasas Akadémia legyőzésével az ötödik helyen fejezte be a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság playoff küzdelmeit. A Csata a remek szereplésével pedig bebiztosította a jövő évi Európa-kupa részvételt. Az együttes 19 éves játékosa, Mányoky Réka kiválóan teljesített a rájátszásban, sőt a csapat egyik vezérévé nőtte ki magát a menetelés során. „Úgy hiszem, az egész éves munka mostanra érett be a rájátszásban. Az előző nyáron például rengeteget dolgoztam egyénileg, készültem az ilyen pillanatokra. Továbbá a bajnoki szezon alatt is folyamatosan sokat tettem azért, hogy a legjobb formám a legfontosabb időszakra álljon össze. Mindezeknek köszönhetően pedig volt mihez nyúlni, sikerült honnan erőt meríteni” – fogalmazott Mányoky az Utánpótlássportnak.

Mányoky Réka (19) meccsenként 1,4 blokkot átlagolt a playoffban, amellyel harmadik a teljes rangsorban Forrás: MKOSZ
Mányoky Réka (19) meccsenként 1,4 blokkot átlagolt a playoffban, amellyel harmadik a teljes rangsorban Forrás: MKOSZ
A korosztályos válogatott kiválóság a playoffban nyolc mérkőzést játszott, ezeken 11,8 pontot és 19,8 VAL-mutatót átlagolt, remek 45 százalékos dobóhatékonyság mellett. Ám emellett is a 19 éves bedobó gyakorlatilag minden statisztikában jobban teljesített az alapszakaszhoz képest. „Nagyon örülök, hogy csapatszinten is jól teljesítettünk, és úgy vélem, hogy ezzel a fiatal kerettel az ötödik hely és az Európa-kupa indulás kiharcolása hatalmas eredmény. Ez is volt a célunk mikor neki vágtunk a bajnokságnak ősszel. Akkor ugyan nem tudtuk még, hogy ennyi nehézséggel és hátráltató tényezővel kell megküzdenünk a bajnoki évadban, viszont most így annál édesebb a siker.” Nyáron is komoly feladatok várnak a fiatalra, hiszen az U20-as nemzeti csapattal hazai pályán, Sopronban küzdhetnek az Európa-bajnokságon. „Először is szeretnék sikeresen túl esni a május eleji érettségin – mondta nevetve Réka. – Majd ezután egyéni képzésekkel és kondicionális tréningekkel tartom formában magam Székesfehérváron a válogatott edzőtábor kezdetéig. A tervek szerint pedig május 26-án megkezdődik a felkészülés a júliusi kontinenstornára.” További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.