UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2021-04-28 12:19

A paraduatlonista Mocsári Bence (21) országos bajnoki címmel indította versenyszezonját Balatonbogláron

A 21 éves Mocsári Bence nyerte a hétvégi, balatonboglári paraduatlon országos bajnoki viadalt. A szegedi Titán TC versenyzője győzelme mellett az épek között is kiválóan teljesített futamában, így abszolút eredményben is a dobogó harmadik fokán zárt.

A 21 éves makói Mocsári Bence aranyéremmel zárta a hétvégén az idénynyitó, Balatonbogláron megrendezett paraduatlon versenyt, amely egyben az országos bajnoki viadalként is szolgált. A Titán TC sportolója elmondása szerint komoly mennyiségű edzéssel a háta mögött, nem igazán ideális állapotban vágott neki az eseménynek, viszont a fáradtság ellenére nagyon élvezte a versenyzést. A parakategóriás győzelme mellett az épek között is remekül szerepelt, miután abszolút eredményben is a dobogó harmadik fokán végzett. A futam három szakasza öt kilométer futással kezdődött, ezt 20 kilométer kerékpározás követett, míg végül 2,5 kilométer futás várt a rajthoz állókra, de a valóságban ez 8,08 kilométer futást és 19,11 kilométer kerékpározást jelentett a végén.

Fotó: Cecilia Frascaroli / ETU
Fotó: Cecilia Frascaroli / ETU
Az utánpótláskorú győztes a delmagyar.hu-nak nyilatkoztt a verseny után. „Az első körben a regenerálódásra koncentráltam, ami sikerült is. Hárman maradtunk végig, jó tempót mentünk, noha a második boly lassan közelített felénk, így is nagyjából 30 másodperces előnyünk volt. Az utolsó körben elkezdett görcsölni a vádlim, így próbáltam nyújtani, de csak egyre több izmot kezdett el húzni a görcs” – fogalmazott Mocsári. Bence a verseny végeztével első blikkre nem is érezte fáradtnak magát. „A célba érkezés után úgy éreztem, hogy most kezdtem el belejönni, egyre gyorsabb és gyorsabb tempóban futni, és legszívesebben futottam volna tovább, mert nem éreztem fáradtságot. Büszke vagyok az eredményeimre, rengeteget dolgoztam érte, és úgy látszik, a belefektetett munka kifizetődik. Minden egyes résztvevőnek gratulálok, de külön gratulálnék a paraversenyzőknek" - zárta szavait.