UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2021-04-30 08:58

Torna: Zámbori Zala a kadétok ob-ján szerzett hat érme után ujjsérülést szenvedett

Az FTC színeiben versenyző Zámbori Zala hat érmet nyert a közelmúltban a kadét tornászok szerenkénti országos bajnokságán. Ám a talajon és a gyűrűn is aranyérmet szerző 15 éves tehetség nem sokáig örülhetett a sikereknek, mivel időközben komoly sérülést szenvedett.

Az április közepén rendezett kadét szerenkénti országos bajnokságon az FTC-Telekom szakosztályának 15 éves tornásza, Zámbori Zala szerepelt a legjobban. A fiatal mind a hat szeren érmet nyert, közülük talajon és gyűrűn az első helyen zárt. Emellett lólengésben második lett, míg ugrásban, korláton és nyújtón bronzérmet akasztottak a nyakába. Az éremhalmozó tehetséget kérdeztük a kiemelkedő teljesítménye kapcsán. „Összességében az eredménnyel meg vagyok elégedve, ha a helyezéseket nézzük, viszont ha sorra veszem az egyes szereken mutatott gyakorlataimat, szinte mindenütt maradt benne kisebb-nagyobb rontás, ami miatt azért hiányérzetem volt a verseny után. – fogalmazott Zámbori. – Úgy érzem, főleg korláton és nyújtón sok maradt bennem, ott nagyobb hibák is becsúsztak. Korláton az enyém volt a legnehezebb gyakorlatsor, amelyet ha sikerült volna ideálisan végrehajtani, meg lehetett volna az első hely is, ám elrontottam sajnos. Nyújtón pedig – nincs mit szépíteni – egyszerűen leestem egy viszonylag egyszerű elemből. Nagyon dühös voltam magamra akkor, de szerencsére a gyakorlat többi részét sikerült rontás nélkül megcsinálni, így a harmadik helyre az is elegendőnek bizonyult.”

Fotó: Susán Viktória
Fotó: Susán Viktória
A kadétok között elsőéves Zala ugyanakkor nem sokáig örülhetett sikereinek, mivel a versenyt követő edzések egyikén sérülést szenvedett. „A múlt héten a bal hüvelykujjam eltörött sajnos az egyik edzésen. Éppen lovon gyakoroltunk egy új elemet, ráadásul pont azon a héten sikerült először végrehajtanom hibamentesen az új mozdulatsort. A következő alkalommal pedig, amikor újra próbálkoztam volna vele, belesérültem. A vizsgálatok után kiderült, hogy meg is kell műteni, mert a gipsz önmagában nem lesz elegendő a megfelelő felépüléshez. A műtétre pénteken kerül sor, ezt követően két-három hétre rá fokozatosan elkezdhetem terhelni a kezemet.” A zöld-fehérek reménységének a sérülés miatt a tavaszi idény legfontosabb viadalától is távol kell maradnia. „Sajnos a sérülés miatt ki kell hagynom majd az év első felének főversenyét, a május 22-23-án rendezendő Budapest-kupát. A tervek szerint majd csak június közepén tudok újra százszázalékos intenzitással edzeni, remélhetőleg semmi komplikáció nem lesz addig. Egyébként is az év legfontosabb versenye számomra az októberi, kínai Gymnasiádé. Az a cél lebeg a szemem előtt most már egyértelműen, hogy az ötfős utazó keretbe mindenképpen beverekedjem magam." További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.