UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-05-02 17:55

Vízilabda: kisorsolták a korosztályos leány Eb-k csoportjait

A nyáron az U15-ös és az U17-es leány vízilabda-válogatott is Európa-bajnokságon szerepel – előbbi Szentesen, utóbbi Sibenikben; megvannak a csoportok.

Amíg Budapesten zajlott a női vízilabdázók Euroligájának négyes döntője, addig a magyar fővárosban az Európai Úszószövetség (LEN) képviselői a magyar fővárosban kisorsolták a lányok nyári korosztályos kontinensviadalainak a csoportjait.

Vári Attila is sorsolt Fotó: Derencsényi István/MVLSZ
Vári Attila is sorsolt Fotó: Derencsényi István/MVLSZ
Az U15-ösök Európa-bajnokságát Szentesen rendezik június 27. és július 4. között, míg az U17-esek a horvátországi Sibenikben találkoznak augusztus 22. és 29. között. A sorsoláson Marco Birri, a LEN operatív igazgatója, Angel Moliner, dr. Molnár Tamás és Dejan Perisic, a LEN technikai bizottságának képviseletében, valamint Vári Attila, a hazai szövetség elnöke és Fürstner József, a LEN orvosi delegáltja működött közre. A sorsolás után kiderült, a magyar fiatalok Szentesen a törökökkel és az olaszokkal küzdenek a csoportban a továbblépésért, míg Sibenikben a szlovák, a bolgár és szintén az olasz válogatott lesz az ellenfél.

A szentesi U15-ös Európa-bajnokság csoportjai: A csoport: Görögország, Franciaország, Izrael B csoport: Törökország, Oroszország, Magyarország C csoport: Hollandia, Horvátország, Csehország D csoport: Spanyolország, Szerbia, Olaszország A sibeniki U17-es Európa-bajnokság csoportjai: A csoport: Nagy-Britannia, Izrael, Spanyolország, Csehország, Szerbia B csoport: Görögország, Ukrajna, Franciaország, Törökország, Hollandia C csoport: Oroszország, Románia, Málta, Horvátország, Németország D csoport: Szlovákia, Bulgária, Olaszország, Magyarország

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.