UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2021-05-03 19:31

Kajak-kenu: először versenyeztek pályán az ifjúsági és a serdülő korosztály legjobbjai

Eseménydús hétvégén vannak túl a legjobbak az ifjúsági és a serdülő korosztályban a kajakosok és a kenusok között egyaránt, hiszen ezőversenyeket tartottak szombaton és vasárnap mindkét nem számára. Az abszolút győztes a fiúknál Kurucz Levente lett, míg a leányoknál Fojt Sára zárt az első helyen.

Mind a kajakosok, mind a kenusok mezőnyében edzőversenyt tartottak a hazai ifjúsági és serdülő versenyzők legjobbjainak. A fiú kajakosok mezőnyében egyesben az ifik és az idősebbek közé nevezett serdülők majdnem százan versenyeztek, így szombaton háromszor három kétezer méteres időfutamot rendeztek, az első kettőt egyenesben, a harmadikat fordulással futotta a mezőny. Majd vasárnap az ezer méteres futamok következtek. A fiúknál mindkét napon Kurucz Levente volt a leggyorsabb, ő két hete a tizenöt kilométeres felmérőn is nyert. A leányoknál pedig a KSI versenyzője, Fojt Sára szerepelt a legjobban.

Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség
Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség
“Nagyon komoly létszámmal vettek részt a versenyzők ezen a szolnoki edzésversenyen, főleg a fiúknál – kezdte értékelését Makrai Csaba utánpótlás kajak szövetségi kapitány. – Jó idők születtek, klassz teljesítményeket láttam, biztató a versenyzőink idény eleji formája. Csak pozitív visszajelzést tudok adni a gyerekek hozzáállásáról is, akinek nem úgy ment a hétvégén, azokon láttam, hogy zavarja őket a kicsit gyengébb teljesítmény, de összeségében nagyon elégedett vagyok.” Az ifi kenusoknál nem időfutamokat rendeztek az edzésversenyen, hanem klasszikus elő-, és középfutamokat, valamint döntőket C-1-ben, C-2-ben pedig egyből döntőket. A férfiak szombaton ötszáz, vasárnap ezer méteren csatáztak, a lányok pedig az ötszáz méterek után másnap kétszázon szálltak vízre. “Ezúttal az elemekkel is küzdeni kellett, nemcsak az ellenfelekkel – mondta Foltán László, utánpótlás kenu szövetségi kapitány. – Egy poznani Európa-bajnokság előtt még kedvező is, hogy ezúttal sem szombaton, sem vasárnap nem voltak ideálisak az időjárási körülmények. Aki versenyzett már a lengyelországi pályán, az tudja, hogy az utolsó kétszáz méter ott nagyon trükkös tud lenni. Ezen a hétvégén volt Szolnokon jobbos szél, balos szél, pályaelőnyök is kialakultak kenuban, de ezúttal is látszott, hogy aki küzdött, melózott, úgy állt be, hogy nem érdekelte a szél, és meg akarta oldani a feladatot, az jól is ment. Összeségében elmondható, hogy hasznos hétvégét zártunk, ezúttal is kiderült, hogy ebben a sportágban nincsenek csodák; azok szerepeltek eredményesen, akik a táborokban is elől voltak.” További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.