UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-05-04 18:06

Kézi: vb-ezüstérmes, utánpótláskorú norvég szélsőt vásárolt a MOL-Pick Szeged

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy kétéves szerződést kötött az Elverum 21 éves világbajnoki ezüstérmes norvég balszélsőjével, Alexander Blonzzal.

A 21 esztendős, vagyis még utánpótláskorú Alexander Blonz a Máthé Dominikot is foglalkoztató Elverumtól érkezik, amellyel 2022-ig szólt a szerződése, így a Tisza-parti csapatnak kompenzációt kellett fizetnie érte. A norvég Tv2 megjegyzi, a hasonló kivásárlásoknál félmillió koronával (több mint 17 millió forinttal) lehet számolni – számolt be az nso.hu.

Blonz (labdával) a nyáron Szegedre érkezik Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország
Blonz (labdával) a nyáron Szegedre érkezik Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország
A fiatal balszélső eddig 40 mérkőzésen 77 gólt szerzett a norvég válogatott színeiben, világbajnoki ezüstérmesnek és Eb-harmadiknak mondhatja magát. „Nagyon boldog vagyok, hogy az Elverum elengedett, ez egy előrelépés a karrieremben. Alig várom, hogy megismerjek egy másik kultúrát, és egy jobb csapatban szerepeljek. Talán a Szegedet alulértékelik Norvégiában, pedig ott van a világ legjobb hét-nyolc csapata között, minden poszton kiváló játékosai vannak. Nagyszerű lesz, ha új csarnokban nyolcezer néző előtt játszhatunk” – nyilatkozta az érkező játékos. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.